Najnovije

MANDIĆ: Bilo mi je važno da ovo lično kažem Vučiću i Dodiku! Ja sam Srbin iz Crne Gore...

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrdio je za N1 da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon jučerašnje vojne parade u Nišu razgovarao o presudama u slučaju pokušaja terorizma u Crnoj Gori, za šta je osuđen na pet godina zatvora.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

Mandić kaže da je predsedniku Srbije, ali i predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, preneo "da iza tih presuda stoje predsednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov brat", za koje je kazao da "s obzirom na njihov odnos prema Srbima u Crnoj Gori, ne mogu da budu prijatelji Srbiji i Republici Srpskoj".

Na pitanje da li je tačno da je na vojnu paradu u Nišu došao avionom Vlade Srbije, kao što prenose podgoričke "Vijesti", Mandić kaže da ne zna, jer nije obraćao pažnju na to da li je privatni ili komercijalni let u pitanju.

"To mi je bilo veoma važno da mu lično kažem, i njemu, a i Miloradu Dodiku. Oni su, zna se, dve najvažnije nacionalne adrese, jedan je predsednik Srbije, drugi je prvi političar Republike Srpske. Mi smo Srbi iz Crne Gore i ja sam politički predstavnik Srba iz Crne Gore i kome bih mogao to bolje reći nego onima koji su mi najbliži? A njih doživljavam kao prve ljude srpskog naroda u Republici Srpskoj i u Srbiji, kao nekoga ko bi trebao da iskaže solidarnost na svakom mestu sa srpskim narodom u Crnoj Gori. Milo Đukanović nije prijatelj srpskog naroda, nego neprijatelj, pa samim tim neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori ne bi trebao da ima takav tretman kao što on pokušava da ga izgradi sa političarima koji vode Srbiju", kazao je Mandić.

"Sada znam da sve to što sam želeo da kažem da sam rekao na pravoj adresi, da sam rekao ljudima koji donose odluke i od kojih očekujem da se na jedan odgovoran način odnesu prema zahtevima onih koje ja predstavljam u Crnoj Gori", rekao je on.


Veće sudije Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici izreklo je prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA