Najnovije

Uhapšen predsednik opštine Požega i ceo vrh lokalnog rukovodstva!

Predsednik opštine Požega Milan Božić (SNS) kao i vrh tog opštinskog rukovodstva uhapšeni su jutros.

Milan Božić (Foto: Jutjub)

Prema saznjima, osim Božića, uhapšeni su i predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić.

"Danas u ranim jutarnjim časovima pripadnici MUP-a Srbije, Odseka za borbu protiv korupcije iz Užica, izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija vlasništvo Milana Božića, predsednika opštine Požega, Zorice Mitrović, predsednice Skupštine opštine Požega, i Velimira Maksića, naćelnika Opštinske uprave Požega, nakon čega su isti privedeni i po saslušanju u svojstvu osumnjičenih, prema imenovanima će biti primenjena mera zadrzavanja do 48 sati. Isti su osumnjiceni da su izvrsili više koruptivnih krivičnih dela", saopšteno je iz MUP-a.

Takođe, kao povod za proteste u Požegi koje više od godinu dana organizuje "Inicijativa za Požegu" navode se upravo njihove zloupotrebe i malverzacije.

Podsetimo, oni su optuživali Milana Božića, člana Srpske napredne stranke, da je opština otkupila plac i kuću muža Zorice Mitrović, koja nije bila legalizovana.

Sam Božić je svojevremeno obelodanio na sastanku opštinskog odbora SNS da je protiv njega i njegovih saradnika iz lokalne vlasti podneto 178 krivičnih prijava.

- Krajem 2017. i početkom 2018, što ja kao predsednik opštine, što predsednica Skupštine, načelnik Opštinske uprave i pojedini rukovodioci odeljenja, imali smo ukupno 178 krivičnih prijava. To su sve naručene prijave - kazao je Božić.

Još jedan od Božićevih skandala desio se u martu 2017. godine kada je neimenovanu odbornicu nazvao "aligatorom koji mu je otkinuo dva prsta".

Tramp spremio izraelski model za Kosovo. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA