Najnovije

F-35 STIŽE NA ZAPADNE GRANICE RUSIJE: Ova NATO država se opasno zamera Moskvi

Poljska će najverovatnije biti sledeća strana zemlja koja će kupiti američkog lovca F-35. Članica NATO, koja se nalazi zapadno od Rusije, nastoji da do 2024. godine kupi borbeni avion Lokhed Martin, izjavio je Jacek Siminski za "The Aviationist".

Avion F-35 (Foto: Jutjub)

Izveštaj “The Aviationist” podudara se sa izjavom poljskog ministra odbrane Marijusom Blažčakom iz februara 2019. godine. “The Aviationist” je izvestio da je “tokom predstavljanja plana Blažčak predložio da je nabavka 32 boraca pete generacije prioritet”, dodajući  da se “verovatno odnosi na kupovinu F-35, jer nijedan drugi pravi peti avion trenutno nije dostupan na tržištu”.

- F-22 se više ne proizvodi i kupuje se Su-57, iako je Rusija nedavno predložila da će ga ponuditi stranim kupcima, to je jednostavno smešan scenario koji se niko ne usuđuje razmotriti, posebno u sadašnjem geopolitičkom kontekstu - naglasio je Siminski.

Ako Poljska dobije F-35, to će verovatno biti glavna briga za njihove ruske susede, koji su se bavili širenjem NATO-a u istočnoj Evropi. Rusija ima svoj borbeni avion, Su-57, koji će se uskoro pridružiti stranim tržištima. Nekoliko zemalja je već izrazilo interes za kupovinu Su-57, uključujući i svetske sile poput Kine i Indije.

Konačno otkriven vojni plan sirijske vojske za Alep i Idlib. Pogledajte OVDE šta se sprema.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA