Najnovije

Evo u čemu je Hitler najviše uživao! Nemci ga danas u tome verno slede (VIDEO)

Nazivaju ga i "Smaragdnim ogledalom naslonjenim na planine". U mestu Kehlštajnhaus, odnosno "Orlovom gnezdu", kraj jezera Hitler je nekada imao vikendicu, a ovde je danas popularni restoran.

Adolf Hitler (Foto: Jutjub)

U južnom delu nemačke pokrajine Bavarske smestilo se zaštićeno alpsko područje Nacionalni park Berhtesgaden, koje očarava posetioce rajskim krajolikom: bajkovitim brdima, planinarskim stazama, šumama i jezerima. Jedna je od njegovih čarolija i jezero Konigzi, ili u prevodu Kraljevsko jezero. 

Nacionalni park Berhtesgaden jedini je nacionalni park na nemačkim Alpama i postoji 40 godina. Još od 1978. godine verno brine o raznolikoj flori i fauni usred netaknute prirode i svoje posetioce na dobro označenim stazama poučava o tamošnjem životu biljaka i životinja.

Iz istoimenog gradića Berhtesgadena lako ćete stići do jezera Konigzi. Autobus iz grada dovešće vas do parkinga, odakle vam treba još 10 minuta hodom do smaragdno zelene lepote. 

Osim šetanja i uživanja u lepotama ovog ledeničkog jezera, jedna od omiljenih aktivnosti je vožnja brodom u trajanju od gotovo 2 sata. Brodić će lagano ploviti jezerom i omogućiti vam uživanje usred planina, a odvešće vas i do crkvice sv. Bartolomeja, koja postoji još od 1134. godine. 

Brod usput staje i trubač svira, a planina "odgovara" ehom, što je izuzetan doživljaj. Iskrcajte se kod crkve Svetog Bartolomeja i uživajte u tamošnjoj ponudi jela i pića. Druga moguća stanica na je Salet, od koje ćete nakon 20 minuta pešačenja stići o drugog jezera Oberzi. 

Iz Salcburga se do Kraljevskog jezera stiže za 45 minuta javnim prevozom, a potrebno je pola sata vožnje kolima. Iz glavnog grada Bavarske Minhena takođe je lako organizovati izlet na ovo jezero jer vam otuda kolima treba nešto manje od dva sata, a javnim prevozom tri. 

Sirijska vojska na nogama. Pogledajte OVDE šta se dešava nedaleko od Damaska.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA