Najnovije

IZRAELCI BESNI: Evo šta je Kristijano Ronaldo poslao Palestincima u pojasu Gaze

Portugalska fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo donirao je 1,5 miliona dolara kako bi nahranio ljude koji su postili u opkoljenom pojasu Gaze u Palestini, u svrhu muslimanskog svetog meseca Ramazana. Tviter je brzo reagovao na vesti. Iako su neki korisnici hvalili humanitarne napore fudbalera, oni su spomenuli i druge poznate ličnosti koje, po njihovom mišljenju, nisu u tom pogledu bile kratkih rukava.

Kristijano Ronaldo (Foto: Jutjub)

Godine 2012. 28-godišnja zvezda Real Madrida dobila je nagradu Zlatna kopačka, koju je kasnije prodao na aukciji kako bi prikupio novac za izgradnju škola u Palestini. 2013, on je odbio da zameni majice sa izraelskim igračem u znak podrške palestinskim pravima.

Iako se rukovao, izvinio se objašnjavajući da ne može nositi dres sa zastavom te zemlje, javili su mediji. Incident se dogodio na kraju utakmice između Portugala i Izraela tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Petogodišnjeg dečaka Ahmada Daubaša - jedinog preživelog iz palestinske porodice koju su napali izraelski doseljenici, primio je Ronaldo 2016. godine u trening centru Real Madrida, gde se fotografisao sa dečakom, poklonivši mu posebno namenjeni dres.

Pojas Gaze je pod izraelskom kopnenom, vazdušnom i pomorskom blokadom od juna 2007. godine, što je uveliko uticalo na životni standard, nivo nezaposlenosti i povećanje siromaštva. Palestinci su održavali sedmične skupove duž granice Gaze u znak protesta zbog opsade enklave i tražili pravo izbeglica da se vrate svojim kućama iz kojih su pobegli tokom stvaranja Izraela 1948. godine.

Pro-palestinski nastrojene poznate ličnosti pozivaju na bojkot umetničkih i naučnih skupova, kupovine izraelskih proizvoda itd. Portugalska zvezda je poznata kao jedna od najzastupljenijih u humanitarnom radu širom sveta.

Amerikanci pokazali moćno tajno oružje. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA