Najnovije

PUTIN OTKRIO: Rusija pravi oružje koje se do nedavno moglo naći samo u fantastičnim pričama

Blagovremena realizacija projekata za razvoj laserskog oružja u Rusiji je izuzetno važna, jer će ove vrste oružja određivati borbeni potencijal ruskih trupa u narednim decenijama i čitavom 21. veku, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin i laser ruske vojske (Foto: Jutjub/Pravda)

Ruski lider je predložio da se na završnom sastanku za razvoj vazdušno-kosmičkih snaga razgovara o razvoju naprednog oružja, kao i laserskog oružja.

„Razgovaraćemo o radu na sistemima laserskog naoružanja koji koriste domaću optiku i visoko osetljivu optoelektroniku, uključujući i tipove oružja koja su se donedavno, iskreno govoreći, mogla naći samo u fantastičnim pričama, mislim na borbene taktičke laserske sisteme. Oni su već napravljeni u praksi“, izjavio je Putin.

Knjigu “Mrežni ratovi” ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina možete naručiti OVDE.

„Naglašavam da je pravovremena realizacija ovih projekata izuzetno važna, jer će upravo ove vrste oružja narednih decenija praktično za ceo 21. vek određivati borbeni potencijal ruske vojske i mornarice“, zaključio je ruski predsednik.

Putin je na sastanku o vojnim pitanjima u Sočiju takođe predložio da se razmotre prvi praktični rezultati eksploatacije najnovije tehnike, uključujući lasersko oružje „Peresvet“ i raketni hipersonični sistem „Kinžal“.

Srednjoškolci skandirali “Vučiću pederu” u Novom Sadu, intervenisala policija, više o tome vidite OVDE.

Izvor: Rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA