Najnovije

SRBIJA ĆE NAREDNIH MESEC DANA BITI POTOPLJENA: Kiša će padati čak 22 dana, a čeka nas i 19 dana grmljavine!

Kiša, kiša, kiša, sunce, sunce, vetar, sunce, tako bi ukratko mogla da se opiše dugoročna prognoza RHMZ-a za period od 15. maja do 15. juna.

Tornado u Zrenjaninu snimljen pre tri dana (Foto: Jutjub)

Mesečna prognoza RHMZ-a je orijentaciona, napominje na svom sajtu Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Ipak, na njoj se vidi da nas u tom periodu, očekuje dosta kišnih dana.

Srbiju je sinoć, podsetimo, pogodilo jako n evreme, praćeno jakim vetrom i gradom. U Beogradu je "tutnjalo" čitavih dva sata, a od Ivanjice do Čačka brojni voćnaci nestali su za svega osam minuta.

RHMZ je upozorio na nadolazeće nevreme, a upaljeni su bili i meteoalarmi. Slično vreme očekuje nas i danas. Taman kada se opustimo uz sunce, popodne nas očekuje nova tura grmljavine i pljuskovi. Trenutno je na snazi žuti meteo-alarm.

Po svemu sudeći, slično vreme nas čeka i u narednih mesec dana, kada bi trebalo da pada kiša čak 22 dana. Za 13 dana predviđena je i grmljavina, a za ukupno devet dana predviđa se i jak vetar.

Budite spremni kada počne nevreme: Ovako treba da obezbedite kuću, dvorište i auto za vreme obilnih padavina! Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: B92/Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA