Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ: Ne idemo na sednicu o KiM i tražimo dijalog o zahtevima protesta

Lider Dveri je na današnjoj KZN u Čačku istakao da je mu je u koordinaciji vlasti iz Beograda i Prištine zabranjen ulazak na KiM i da je sednica Skupštine na temu KiM još jedan rijaliti šou i farsa kojom se ponižava Narodna skupština.

Boško Obradović, lider Dveri (Foto: Jutjub)

- U obrazloženju zabrane stoji da sam smetnja za unutrašnju bezbednost, javno zdravlje i međunarodne odnose. Do ovoga ne bi došlo bez koordinacije vlasti u Beogradu i Prištini.

On je objasnio da je u Gračanici ispred Doma kulture gde je trebalo da bude održana sednica Predsedništva SZS i formiranje ogranka za KiM, organizovana grupa građana zaposlenih u javnom sektoru u Gračanici da dođu i protestuju.

- Zašto je toliko neprijateljski dočekano formiranje Saveza za Srbiju? Zato što se time rađa jedna drugačija, alternativna politika prema KiM u odnosu na sadašnju politiku aktuelne vlasti vlasti u Beogradu. To vam je slika kako aktuelna vlast zamišlja opoziciju, kako zamišlja drugačije mišljenje - zabrana ulaska, zabrana tribina, zabrana da se čuje drugačija politika o KiM – rekao je Obradović.

On je istakao da je zakazana sednica Narodne skupštine na temu KiM skandal sam po sebi.

- Posebne sednice se zakazuju na ovaj  način kada gostuju strani državnici. Nismo dobili nikakav pisani materijal, nikakav izveštaj, i nikakav plan daljih pregovora ili neku pregovaračku platformu što govori o odnosu Vučića prema Kosovu i Metohiji. To je za njega još jedan rijaliti šou i farsa kojom se ponižava Skupština – smatra lider Dveri.

On ističe da u poznatoj kukavičkoj tradiciji, sada kada je opozicija van parlamenta, vlast stavlja bitne teme na dnevni red, a do sada to nisu radili.

- Sada se setio da brojni važni zakoni dođu na dnevni red i sada je tu i tema KiM. Podsetiću da je godinu dana Tijanin zakon, koji smo i mi podržali, bio u fioci a sada su ga predložili potpuno izmenjenog – kaže on.

Po njegovim rečima na mala vrata se pod formom doživotnog zatvora, koji je opravdan za silovatelje i monstruozne zločine nad decom, trudnicama, sada uvode i doživotni zatvor za političko delo protiv vlasti odnosno protiv države.

- Tamo stoji i narušavanje ustavnog uređenja i ja sam samo taj deo podržao i rekao da treba doneti takvu meru protiv onog ko narušava Ustav i zato sam doneo i ovu lutku Aleksandra Vučića u robijaškom odelu jer prvi koji treba da bude procesuiran po ovom zakonu, treba da bude upravo on zbog kršenja ustava. Od dolaska Vučića na vlast država se povukla sa KiM i prebacila ingerencije organima u Prištini – rekao je Obradović.

On je podsetio da se sada i lokalni izbori na severu KiM održavaju po zakonima i Ustavu lažne države Kosovo, ali da su Srbi bojkotovali te izbore.

- Procenat izašlih u Kosovskoj Mitrovici je ispod 40 odsto što znači da su Srbi bojkotovali ove lažne izbore. Izražavam duboko poštovanje ovim hrabrim ljudima koji su uprkos ucenama i pretnjama odbili da na njih izađu – istakao je lider Dveri.

On je još jednom rekao da poslanicima Dveri ne pada na pamet da krše Sporazum sa narodom i da se vrate na zasedanja Narodne skupštine.

- Niko ko sebe smatra opozicijom neće doći na zakazanu sednicu 27. maja. Ostajemo pri zajedničkim zahtevima sa protesta 13. aprila: oslobođenje medija, pre svega RTS, promene u REMu i fer i pošteni izbori. To su teme oko kojih želimo dijalog sa vlašću. Nije sporno da on bude u Narodnoj skupštini. Ali mi se na tekuće teme ne vraćamo u Narodnu skupštinu dok se reše ova krucijalna pitanja – zaključio je on i pozvao građane da danas posete slobodnu zonu koja će se održati u Knjaževcu i najavio da se protesti subotom u Beogradu nastavljaju.

Udružuju se Stamatović, Šapić i Parović. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA