Najnovije

NAPADNUT AMERIČKI RAKETNI SISTEM "PATRIOT": Spremaju se strahoviti udari na još 300 vojnih ciljeva agresora!

Jemenska novinska agencija SABA ranije je izvestila da Huti planiraju napade na oko 300 ciljeva, uključujući vojne i strateške objekte u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Raketni sistem "Patriot" (Foto: Jutjub)

Televizija Al-Masirah, koja pripada pokretu Huta, izvestila je u četvrtak da su jemenski pobunjenici pokrenuli napad bespilotnim letelicama na raketnu bateriju “Patriot”, koja se nalazi u vazduhoplovnoj bazi Nadžran u Saudijskoj Arabiji. Saudijske vlasti za sada nisu zvanično potvrdile napad.

Vest dolazi samo dan nakon što je Rijad izjavio da su Huti pokrenuli još jedan napad letelicom da bi uništili hangare sa borbenim avionima u vazdušnoj bazi Nadžran, dodajući da su je oborile saudijske snage. Ranije u maju, aerodrom u južnoj saudijskoj pokrajini nastavio je sa radom nakon četiri godine pauze zbog vojnog sukoba u susednom Jemenu.

Došlo je do kontinuiranih sukoba u Jemenu usred građanskog rata između Huta i vladinih snaga na čelu sa predsednikom Abd Rabuh Mansur Hadijem, kojeg podržava Rijad. Koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije sprovodi napade protiv Huta po Hadijevom zahtevu od marta 2015. godine.

Sever Hame je u plamenu. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA