Najnovije

VUČIĆ O NAPADU ROSU: Veoma brinem za ono što će tek da dođe, ponosan sam na naše vojnike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je bojazan, povodom zbivanja u utorak na Kosovu i Metohiji, za ono što će tek doći, te poručio da Srbija neće dozvoliti iživljavanje nad srpskim stanovništvom i najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije.

Vučić (Foto: Jutjub)

"Ako neko misli da može da se iživljava nad našim stanovništvom i da to može da ponavlja, a onda da bude 'puj pike ne važi' i da za to traži sumnjiva objašnjenja - to neće moći", poručio je on.

Vučić je, obilazeći rekonstruisanje prostorije Internata Vojne gimnazije, naglasio da će država, polako ali sigurno da obnavlja stvari koje smo podizali četiri ili pet decenija, a u međuvremenu u te objekte nije ulagano.

Ukazao je, u izjavi novinarima, da nismo više suočeni sa trendom smanjenja prijava dece u Vojnu gimnaziju, rekavši da se ove godine prijavilo čak 440, a primljeno će biti 90.

"To znači da deca sve više osećaju da će država da brine sve više o vojsci i njenim pripadnicima. Kroz izgradnju jeftinih stanova i uvećanjem plata oni će moći da računaju na sigurnu egzistenciju za sebe i svoje porodice", objasnio je on.

Vučić je kazao da bi danas, obilazeći ovaj objekat, bio mnogo srećniji da se nije desilo ono što smo u utorak videli na KiM.

"Veoma brinem za ono što će tek da dođe, i to je jedini razlog što nisam danas srećan", poručio je on.

Upitan koliko je zabrinut za vojnike zbog jučerašnjih događanja na Kosmetu Vučić je ukazao da država u vojnike ulaže ogroman novac za njihovo školovanje, i da ljudi koji se za takav posao opredeljuju znaju da se ne kandiduju za manekene.

U vezi situacije na Kim izrazio je nezadovoljstvo reakcijom NATO, koji je, prema njegovim rečima izneo laži, a kritikovao je i EU, čiji se predstavnici javljaju samo onda kada prođe kritično stanje.

"Nevezano za to mi ćemo da razvijamo našu vojsku, i podižemo životni standard naših vojnika, da budemo spremni da čuvamo naš narod. To je nešto što je svrha vojske i zbog čega postoje vojske u svim zemljama sveta", objasnio je on.

Vučić: Ponosan kako su se odgovorno poneli pripadnici VS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na vojnike kako su se poneli kada je podignuta borbena gotovost u utorak zbog dešavanja na severu KiM.

Vučić je tokom obilaska rekonstruisanih prostorija internata Vojne gimnazije rekao da, kada je podignuta borbena gotovost, za razliku od ranijih perioda, nije bilo "nikakvih iskakanja ili odlazaka, niti kuknjave i pravljenja tragičnih scena".

"Odgovorno su se ponašali i bili su puni rodoljublja, hvala im na tome. Nastavićemo da unapređujemo opremljenost i naoružanje naših vojnika i to će biti jedan od kljucncih prioriteta i u narnedm periodu. Još jednom čestitam svim pripadnicima naše armije na profesionalnom i izuzetnom rodoljubivom odnosu prema zemlji koju čuvaju i štite", poručio je Vučić.

Kaže da se čak i po Vojnoj gimanaziji vidi koliko nam vojska i zemlja idu napred, kao i da će se videti da se Vojnoj gimanzciji srede i sportski tereti.

Dodao je da je i sada sve uređeno na pristojan način, zatim da je hrana unapređena kalorijski, kao i da će biti sve bolja po pitanju kvaliteta.

"Z nas je važno da više nemamo onakav trend pada izlazak iz vojske", kaazoa je Vučić i podetio da država ulaže mnogo novca u školovanje vojnika i da se ranije dešavalo da oni posle svega toga napuštaju vojsku jer ne vide perpsktivu u vojsci.

"Pre kraja godine ćemo imati i gotove jeftine stanove u Vranju i Nišu, a uskoro će krenuti i izgradnja tih stanova i u Beogradu i u Novom Sadu, kao i u Sremskoj Mitrovici. Mislim da će to ljudkima biti jasan signal da država pokušava da popravi standard vojske i pokazuje poštovanje prema vojnicima koji moraju da budu sprmeni da odbrane i zaštite zemlju", istakao je predsednik Vučić.

Objavljen američki plan za totalnu destabilizaciju Rusije, koji možete pročitati OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA