Najnovije

U POSLEDNJI ČAS IZBEGNUTO HAPŠENJE MADURA?! General Padrino u zadnjem trenutku doneo ispravnu odluku! (VIDEO)

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa postigla je navodno dogovor sa vojskom Venecuele da venecuelanski predsednik Nikolas Maduro bude uhapšen tokom pokušaja državnog udara ove sedmice, piše španski list "ABC".

Nikolas Maduro sa vojskom Venecuele (Foto: Jutjub)

Pozivajući se na neimenovani izvor iz Državnog saveta bezbednosti SAD, španski list navodi da je Vašington navodno, postigao dogovor sa ministrom odbrane u Venecueli i generalom Vladimirom Padrinom Lopezom. Smatra se da je Padrino bio jedan od pregovarača u telefonskim kontaktima u poslednjih nekoliko meseci.

"Sputnjik" je preneo navode o tome da je Padrino, uz još nekoliko ministara i generala, prihvatio nacrte sporazuma koje je predložio samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Gvaido. U predloženi plan uključeno je raspisivanje novih izbora u Venecueli u roku od mesec dana, kao i priznavanje lidera opozicije Gvaida za zakonitog i privremenog šefa države.

Sporazum je, navodno, trebalo da bude potpisan u vojnoj bazi "La Karlota" u Karakasu, gde je Gvaido u utorak, 30. aprila, pozvao vojsku i građane da se pridruže pokušaju smene predsednika Madura.

"ABC" piše da zvaničnici Bele kuće nisu znali šta se dešavalo u utorak u Karakasu, dok pojedini izvori veruju da je državni udar omeo Padrino, koji se "predomislio u poslednjem trenutku".

Maduro se juče sastao sa visokim vojnim zvaničnicima i poručio im da se suprotstave svakom zavereniku. Ceremoniji je prisustvovalo oko 4.500 vojnika, a Padrino je ponovo potvrdio privrženost oružanih snaga "vrhovnom komandantu i jedinom predsedniku" Nikolasu Maduru.

Lazanski otkriva zbog čega je bitan susret Dodika i Erdogana. Pogledajte OVDE.

Izvor: Srna, Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA