Najnovije

RUSI URNIŠU DŽIHADISTE! Putinova avijacija upotrebila retku vazduhoplovnu bombu RBK-500 (VIDEO)

Prema pisanju internet portala RG primena bombe RBK-500 su upotrebljene po pozicijama na kojima je bila koncentrisana borbena tehnika terorista na granici izzmeđu provincija Hama i Idlib. Tom prilikom su pogođena praktično sva vozila koja su se našla u zoni njenog efektivnog dejstva, tačnije nijedno vozilo nije preživelo ovaj napad.

Ilustracija (Foto: Ministrastvo odbrane Rusije)

RBK-500 se upotrebljava u borbi protiv savremenih tenkova i drugih tipova oklopne tehnike u složenim uslovima dejstva, kao što je intenzivno protivelektronsko ometanje. Veoma je efikasna kada se primeni po površini gde je grupisana neprijateljska oklopna tehnika.

Prilikom njenog pada na određenoj visini iznad cilja, dolazi do odvajanja kumulativnih elemenata ove bombe (submunicija), koji usporavaju njihov pad pomoću integrisanih padobrana. Tom prilikom ovi elementi počinju da se rotiraju oko svoje ose tražeći svoj cilj. Ugao koji pokriva infracrvena bojeva glava iznosi 30 stepeni. Ona skenira zahvaćeno područje brzinom od 6-9 obrtaja u minuti.

Posle detekcije svog cilja i proračuna tačke udara dolazi do aktivacije raketnih motora koji su sastavni deo ovih kumulativnih elemenata na visini od oko 150 metara. Ovi motori ubrzavaju kumulativnu bojevu glavu kalibra 173mm i težine 1kg, do brzine od čak 2000 m/sek. Ova bojeva glava može da probije oko 70mm tenkovskog oklopa, sa gornje najslabije zaštićene strane tenka kao što je gornji vrh kupole ili deo gde se nalazi pogonski agregat.

Turska obećava Vašingtonu da će S-400 i lovce F-35 držati daleko jedne od drugih. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA