Najnovije

ŠIPTARI HTELI DA UBIJU RUSA! Službenik UN jedva preživeo torturu ROSU, šutirali su ga nogama u glavu!

Službenik Unmika u Zubinom Potoku Mihal Krasnoščenko brutalno je pretučen kada su pripadnici ROSU upali na sever KiM pod izgovorom da hapse korumpirane policajce i kriminalce!

Ilustracija (Foto: Jutjub)

- Povrede su kvalifikovane kao izuzetno teške i kao pokušaj ubistva. Udarali su ga kundacima u predelu glave, a zatim su njegovom glavom udarali u automobil. Ne radi se o povredi samo jednog organa. Ima prelom jagodične kosti, vilice i lobanje, uz krvne podlive. NJega su šutirali u glavu, to je pokušaj ubistva, uvek se to tako tretira i bojim se da je sve ovo namerno urađeno jer se on i legitimisao kada su mu pripadnici ROSU prišli - rekao je na konferenciji za novinare zamenik direktora KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Teško povređeni Rus je sanitetom UN prebačen za Beograd, ali uz nadzor lekara iz mitrovačkog KBC-a. Sanitet je za Beograd krenuo praćen džipovima i administracijom UN.

- Trebalo je odmah da krene za Beograd, ali Priština to nije dozvolila. Tek posle dva dana čekanja dobili smo odgovarajuću dokumentaciju koja je neophodna za transport - rekao je direktor KBC-a Milan Ivanović.

Krasnoščenko je uoči transporta izjavio da očekuje da istraga UN pokaže šta se zaista dogodilo u Zubinom Potoku.

- Istraga bi trebalo da pokaže kako su lokalni policajci postupali prema meni, ali i prema stanovništvu. Ja sam pripadnik međunarodne misije i ovde sam dve decenije. Lokalna policija bi mogla da ima svoju verziju događaja, ali će i UN imati svoju - rekao je Krasnoščenko.

Osim ruskog diplomate, pripadnici ROSU pretukli su preko 150 građana iz Zubinog Potoka, a mnogi od njih zadržani su u mitrovačkom KBC-u. Svi oni, kaže doktor Elek, imaju višestruke povrede u predelu glave, vrata, leđa i rebara. 

Srbija u Evroazijskoj uniji već u oktobru. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA