Najnovije

TIGROVI PREDVODE CELU VOJSKU SIRIJE U ODLUČUJUĆU BITKU EPSKIH RAZMERA! Mapa sve govori, napad na Idlib samo što nije počeo (MAPA/VIDEO)

Dugo očekivana bitka za demilitarizovanu zonu u severozapadnoj Siriji trebala bi početi narednih dana jer Sirijska arapska vojska (SAA) i njihovi saveznici pokušavaju da zauzmu ovu oblast od snaga militanata.

Suheil al Hasan, komandant sirijskih Tigrova (Foto: Pravda)

Prema vojnom izvoru iz vladinog uporišta Mardeha, ofanzivu sirijske vojske predvodiće njihove elitne snage Tigrova, Četvrta oklopna divizija i Republikanska garda. Pored ovih divizija sirijske vojske, u ovom napadu će učestvovati i Peti korpus, Nacionalne snage odbrane (NDF), Sirijska socijal-nacionalistička partija (SSNP) i 11. tenkovska divizija.

Mapa Idliba i severne Hame uoči dugo najavljivane ofanzive Sirijske arapske vojske i savezničkih snaga (Mapa: Southfront)

Na čelu odbrane militanata u severnoj Hami biće Nacionalni oslobodilački front podržan od Turaka, Hadžat Tahrir al-Šam, Turkestanska islamska partija (Ujguri) i DŽaiš al-Iza.

Ofanziva sirijske vojske posebno će se koncentrisati na područje demilitarizovane zone u blizini gradova Mardeh i Sukajlabija; oni su bili više puta pod napadom džihadista od implementacije DMZ 17. septembra 2018. godine. Zvanični datum ofanzive nije određen; međutim, vojni izvor iz Mardeha rekao je da bi trebalo da počne u narednih nekoliko dana.

Svet je u šoku. Kim DŽong Un ispalio rakete. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA