Najnovije

Putin na samitu ŠOS-a: SAD podrivaju režim neširenja nuklearnog oružja

Istupanje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom ne samo da destabilizuje situaciju u regionu, već može da se odrazi i na celokupan režim neširenja nuklearnog oružja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Samit ŠOS-a (Foto: kremlin.ru)

On je na samitu koji se trenutno održava u Biškeku rekao da će Rusija kao predsedavajuća Šangajskom organizacijom za saradnju (ŠOS) nastojati da od svih preostalih učesnica tog sporazuma dobije uverenje da će se on poštovati.

„Smatramo da je to jedini logičan i ispravan put rešavanja ovog problema“, istakao je Putin.

Ruski predsednik je ukazao i da je jedan od najvažnijih prioriteta ŠOS-a borba protiv terorizma, u smislu blokiranja finansiranja terorističkih organizacija putem trgovine narkoticima.

S tim u vezi, istakao je, Rusija se zalaže za tesnu saradnju sa svim zemljama, kako bi se presekli svi pokušaji ekstremističke propagande.

Putin se osvrnuo i na pitanje Avganistana, rekavši da je toj zemlji neophodna pomoć kako bi se uspostavio mir. Naveo je i da Rusija podržava plan proširenja saradnje ŠOS-a sa Avganistanom u oblasti bezbednosti, ekonomske i humanitarne saradnje.

Kineske nuklearne podmornice u ruskim lukama! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA