Najnovije

AMERIČKI AMBASADOR OPLEO PO ŠIPTARIMA: Vlast u Dečanima zanemaruje vladavinu prava

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet kritikovao je lokalne vlasti u opštini Dečani, istakavši da oni nastavljaju da demonstriraju "zanemarivanje vladavine prava" radovima na putu u Dečanskoj klisuri.

Filip Kosnet (Foto: Jutjub)

Filip Kosnet je rekao da vlasti u Dečanima nastavljaju, uz ohrabrenje političkih saveznika, da demonstriraju nepromišljeno zanemarivanje vladavine prava.

“Radovi na putu su završeni do ivice Specijalno zaštićene zone (SZZ) bez vidljivog obilaznog puta. Tranzitni putevi kroz SZZ su ilegalni”, napisao je Kosnet na Tviteru.

 

Uprkos tome što su u maju prošle godine obustavljeni radovi na asfaltiranju postojećeg puta u Dečanskoj klisuri koji vodi do planina te opštine kao i do granice sa Crnom Gorom, a koji jednim delom prolazi kroz specijalno zaštićenu zonu, vlasti opštine Dečani su nastavile sa izgradnjom puta.

Tri godine nakon odluke Ustavnog suda da 24 hektara zemljišta pripada manastiru Dečani, opština je odlučna da je ne sprovede, uprkos pritiscima i stalnim pozivima stranih diplomata na Kosovu da se ova zemlja prenese na ime manastira, i poziva opštini da poštuje odluku suda.

“Taj stav je nedavno ponovila i predstavnica Kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova, ali gradonačelnik ove opštine Baškim Ramosaj ne namerava da promeni svoj stav, makar to imalo posledice po njega”, prenela je KTV.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA