Najnovije

RUSKI AMBASADOR OČITAO UN: Bolje proveravajte informacije iz pouzdanih anonimnih izvora u Siriji, civile ne bombarduje ruska vojska!

Rusija odbacuje sve optužbe za nasumične napade u Siriji, a organizacije UN bi trebalo da bolje proveravaju svoje izvore informacija, izjavio je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na marginama Saveta bezbednosti UN.

Vasilij Nebenzja (Foto: RIA)

„Nije tajna da militanti u vojne svrhe koriste civilnu infrastrukturu, bolnice i škole i ljude, kao živi zid. Mi odlučno odbacujemo sve optužbe za nasumične napade. Mi ne izvodimo napade na civilno stanovništvo“, rekao je Nebenzja.

On je takođe istakao da Rusija zahteva da sve kolege, uključujući i sekretarijat UN i specijalizovane agencije i organizacije, u svojim procenama (situacija u Siriji) koriste samo proverene informacije.

„Odavno kod nas izazivaju podozrenje izvori informacija koje koriste sektori UN, uključujući i Svetsku zdravstvenu organizaciju. Molio bih da se to prenese odsutnima (zamenicima generalnog sekretara UN) Marku Loukoku i Rozmari di Karlo, jer oni lično ne posećuju oblasti gde se navodno gađaju bolnice. Ispostavilo se da su većina tih informacija telefonski pozivi nekih ’pouzdanih izvora‘, koje niko nije proverio, i koje oni ne žele da imenuju“, zaključio je Nebenzja.

Putin i Tramp šalju specijalce u Srbiju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA