Najnovije

ŠEŠELJ UMEŠAN U UBISTVO ĐINĐIĆA?! Ja sam jedini preostali član "Zemunskog klana", a Milović je budala

Penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Rodoljub Milović bio je jedan od policajaca koji su insistirali da se ime predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nađe na krivičnoj prijavi u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Vojislav Šešelj (Foto: jutjub)

On je rekao da je "uveren da je Šešelj bio jedan od onih ljudi koji su insistirali na ubistvu premijera Đinđića", ali i lidera radikala nazvao "aktivnim članom zemunskog klana".

Milović je u intervju naveo i da Šešelj i on nemaju lični sukob, te da ga lider SRS napada zbog njegovog "profesionalnog rada tokom kog je utvrdio njegovu umešanost u dešavanjima oko ubistva premijera Đinđića".

Vojislav Šešelj je prokomentarisao ove optužbe i rekao "da je Milović budala". 

“Ja sam još uvek aktivan član zemunskog klana i izgleda da sam jedini preostali. A Rodoljub Milović je budala. Ali nije moj problem što je budala, nego što ja znam pouzdano da je on likvidirao Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića Kuma. Lično je ubio Dušana Spasojevića - kazao je Šešelj, pa dodao: 

Zašto su oni ubijeni kad su već živi uhvaćeni? Zato da na suđenju ne bi progovorili o svojim vezama sa Đinđićevim režimom. 

Na Milovićeve optužbe da je upravo on insistirao da se ubije Zoran Đinđić, Šešelje kaže: 

“Pa to vrlo lepo zvuči za moje uši, samo je problem što tu nema nijednog dokaza. Samo to, inače lepo zvuči.” 

Na Milovićeve konstatacije da su Spasojević i Luković već bili mrtvi kada je on sa ekipom stigao u Meljak, Šešelj tvrdi da nisu istinite. 

“Oni su uhvaćeni živi i saslušavani u 29. novembra. Teško su pretučeni prilikom saslušanja, a onda su ubijeni i odveženi u Meljak. Što se mene tiče, ja mogu biti umešan u Đinđićevo ubistvo time što spadam u one što su se najviše obradovali na vest o Đinđićevoj smrti. A Milović je neposredni ubica gospodina Dušana Spasojevića, koji je mnogo važnija ličnost od gospodina Đinđića. Jer, Đinđića su ubili kriminalci, a Spasojevića je ubio policijski genaral najvišeg ranga, izvršavajući direktnu naredbu nosilaca vlasti u tom trenutku. I njegov je cilj bio da se zataška Đinđićevo ubistvo, a ne da se rasvetli” - završava Šešelj. 

Na kakav podmukao način su Ukrajinci napali Putina, saznajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA