Najnovije

ČOVEK OD AKCIJE: Evo kako izgleda kad predsednik sedne na bicikl i zapuca iz vatrenog oružja (VIDEO)

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov dodatno je radio na svom imidžu čoveka od akcije tokom vojne vežbe kada je iz pištolja pucao na pokretan cilj na biciklu.

Berdimuhamedov puca dok vozi bicikl (Foto: Jutjub)

Snimak o entuzijazmu i pohvalama liderske preciznosti, koji je emitovan na televiziji Altin Asir, izazvao je kritike na internetu i u opozicionim medijima.

Predsednik je išao u kontrolu vazdušnih i kopnenih snaga na nepoznatoj lokaciji. Stigao je u neobičnom kombiju zlatne boje iz kojeg je dramatično izašao na uska bočna vrata.

Nakon što se pripremio, nastavio je da puca na ciljeve iz otvorenog vozila, “još jednom pokazujući preciznost za koju je vežbao godinama”, izvestila je zvanična novinska agencija TDH.

Ali glavni događaj je bio njegov kasniji ispad kada je “naglo zakočio ispred nekoliko meta, otvorio vatru i napao ih”.

Predsednik Berdimuhamedov je “još jednom dokazao fizičku spremnost i veštinu, i sjajan je primer vojnicima”, navodi TDH.

Kao da to nije bilo dovoljno, predsednik je upravljao helikopterom na putu do i od poligona, zastavši samo da bi se divio Goragčiju, psu koji su mu pre tri godine poklonili granični policajci.

Opozicioni sajt Letopis Turkmenistana objavio je na Jutjub kanalu verzija izveštaja EU koji je dodata smešna muzička podloga.

NJu je videlo skoro pola miliona korisnika.

Reakcije na društvenim mrežama su bile različite – od ismevanja zbog postavljenih snimaka do ljutnje zbog suludih poteza autoritarnog šefa države – pa je tako predsednik dobio i nadimak „Turkmenator“.

„NATO je prestravljen, Rusija i Tramp su rešili da vazdušne i svemirske snage zamene biciklističkim jedinicama, talibani su spremni da se preobrate u hrišćanstvo, a Kina proizvodi oklopne bicikle za našu vojsku“, napisao je čitalac stranice Hronikls, dok se drugi dive načinu na koji predsednik „simulira trzaj pištolja“.



„Mora li Turkmenistan da trpi ovaj cirkus i dalje?“ pita jedan gledalaca sa Jutjuba, a neki komentatori misle da je bilo dosta.

„Nemojte da plašite siromašne ljude pucanjem iz bicikla – gladni će vas uskoro pojesti“, piše jedan, ali drugi misle da turkmenistanska vlada nema čega da se plaši: „Film je pažljivo isceniran kako bi impresionirao javnost koja će to progutati. „

Berdimuhamedov vodi Turkmenistan od 2007. godine, nakon smrti Saparmirat Nijazova. Oba predsednika su poznata po bizarnim kultovima ličnosti, kao i zbog predsedavanja siromašnim stanovništvom uprkos velikim rezervama gasa u zemlji.

Međunarodni posmatrači, kao i opozicija, redovno govore o kršenju ljudskih prava i ograničenju slobode govora kao simbolima vladavine Berdimuhamedova.

Pročitajte OVDE zašto je Tramp u poslednjem trenutku odustao od napada na Iran.

Izvor: Bi Bi Si

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA