Najnovije

SULJO MENJA ULICE U PAZARU, A NEKE JE NAZVAO PO TERORISTIMA S KOSOVA! Ovo je najnovija provokacija Srbije "Svi su svoje izabrali, a vi?"

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zatražilo od B‚NV na uvid dokumentaciju i informacije u vezi sa zahtevom za "specijalni status Sandžaka".

Sulejman Ugljanin (Foto: Jutjub)

Iz tog resora za list "Politika" kažu da sada čekaju da im Bošnjačko nacionalno vijeće dostavi tražene podatke na osnovu kojih će odlučiti o eventualnim daljim koracima.

U međuvremenu, prema pisanju lista, na nekoliko mesta u Novom Pazaru osvanuli su plakati s "novim" nazivima ulica prema nedavnom predlogu odbornika SDA Sandžaka, Sulejmana Ugljanina.

Uz plakat SDA s porukom "Svi su svoje izabrali, a vi?", izlepljeni su i oni s imenima Alije Izetbegovića, Šabana Poluže, Aćif-efendije, Isa-bega Ishakovića, a odštampan je i naziv koji bi trebalo da stoji u planiranom "bulevaru Sandžaka".

Ova imena samo su deo šireg predloga s kojima su odbornici SDA izašli nedavno na sednici novopazarske kupštine. Predlagali su još i imena Ibrahima Rugove, Adema Demaćja, učesnika Sjeiničke konferencije...

Pošto njihov predlog nje prošao propisanu proceduru, odbornici SDP su odbili da ga razmatraju pa predlog nije ni uvršten u dnevni red, SDA je zatim zapretila da će, ako se predlozi od oko 600 novih imena ulica ne prihvate "u paketu", napustiti koaliciju u lokalnom parlamentu.

Tako kriza koja je izbila Bošnjačkom nacionalnom vijeću, mogla bi da se prenese i u parlament.

Kriza u BNV je nastala nakon što je to veće pokrenulo inicijativu za odredjivanje "specijalonog statusa za Sandžak", koja je upućena državnom vrhu Srbije i Crne Gore.

Nakon što su se predsedik BNV Esad DŽudžo i partnerska lista Vakat je ogradili od te inicijative, Ugljaninova lista u veću Samoopredeljenje i njegova SDA zatražile su da predsednik tog veća podnese ostavku, što je on odbio.

DŽudžo je ranije izjavio da njegovu ostavku traži "proalbanska grupa" unutar Ugljaninove SDA i Veća.

Da u BNV ne bi bila uvedena privremena uprava, DŽužo je juče zakazao sednicu tog tela za 24. juna u 17 sati. On je rekao da ce na dnevnom redu sednice biti usvajanje finansijskog plana za ovu godinu, izveštaj o budžetu za prošlu godinu, kao i usvajanje Odluke o sprovodenju Rezolucije BNV o pravima i slobodama bošnjackog naroda u Srbiji od 1. marta 2012. godine.

“Dogovor o sprovodenju Bošnjačke rezolucije, može biti dobra platforma da se sačuva i ojača bošnjačko jedinstvo u celom Sandžaku“, rekao je DŽudžo. Inače, rok za održavanje sednice BNV da bi se izbeglo uvođenje privremene uprave ističe 27. juna.

Pročitajte OVDE kakav je to veliki Trampov zaokret.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Zoran Ćirjaković - Strani plaćenici i oni koji mrze Srbiju uspevaju kod nas!

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA