Najnovije

ĐURĐEV: Strateškom politikom ćemo sačuvati Rašku oblast!

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev oštro je osudio nedavni predlog Bošnjačkog nacionalnog veća u Novom Pazaru da tzv. Sandžak dobije specijalni status.

Aleksandar Đurđev (Foto: mc.rs)

„Pre nekoliko dana na jednom od sastanaka tog veća prisustvovali su i predstavnici resora odbrane Nemačke, Austrije i Bugarske, na kome su im predočeni navodni problemi bošnjačke zajednice, ali i sugerisano da to prenesu svojim ambasadorima u Srbiji, odnosno svojim vladama“, rekao je Đurđev.

On je istakao da je naša zemlja već decenijama opterećena raznim separatističkim izazovima sa kojima se nosila sa više ili manje uspeha.

„Nažalost, neke prethodne vlasti su vodile katastrofalnu politiku na tom polju čije se posledice i danas osećaju, a što ih ne sprečava da iznose neosnovane optužbe na račun rukovodstva Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“, napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je dodao da srpska vlast od 2012. godine, te predsednik Vučić lično, vode stratešku i odgovornu politiku prema Raškoj oblasti.

„Ta strateška politika se sprovodi na tri plana. Na vojnom planu, u poslednje tri godine imali smo dve vojne vežbe na poligonu Pešter, gde je na jednoj od njih 2018. godine prisustvovao i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić. Na geostrateškom planu, sve više dolazi do izražaja posvećenost predsednika Vučića da Sever Kosova sačuva pod srpskom kontrolom, čime se sprečava povezivanje tzv. Sandžaka i tzv. Preševske doline, odnosno stvaranje ‘zelene transverzale’. Na ekonomskom i političkom planu, posebno je važna saradnja Srbije i Turske, njihova zajednička ulaganja u tamošnju infrastrukturu i privredu, ali i lično prijateljstvo između Vučića i predsednika Turske Erdogana. Sve to je garant da je Turska posvećena stabilnosti tog regiona, jer je već uložila ogroman novac u njega“, zaključio je Đurđev.

Nova tortura nad kapetanom Draganom! Više o tome OVDE

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA