Najnovije

ĐURIĆ ODBRUSIO AMERIKANCIMA: "Đura će ti oprostiti što te je tukao" ne važi za Srbiju!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da se u saopštenju američkog Stejt departmenta povodom otkazivanja sastanka u Parizu o KiM neopravdano izjednačavaju Beograd i Priština, koja čini sve da bi sprečila dijalog.

Marko Đurić poziva na dijalog (Foto: Jutjub)

U sinoćnjem saopštenju Stejt departmenta navodi se da "Beograd i Priština moraju da uklone prepreke, izbegnu provokacije i vrate se pregovorima" i izražava spremnost SAD da pomognu obema stranama.

"Saopštenje Stejt departmenta verovatno je kompjuterski generisano ili se odnosi na drugi deo sveta. Voleo bih da dobijem objašnjenje gde i kada je Srbija provocirala nekoga ili uvodila barijere bilo kome", izjavio je Đurić.

On je dodao da je poznato da SAD podržavaju nezavisnost AP Kosova i Metohije, ali je istakao da "to nije opravdanje za uravnilovku i izjednačavanje Srbije s Prištinom koje je uvela anticivilizacijske takse, blokirala dijalog, 2.252 dana blokira ZSO i čestim nasilnim akcijama destabilizuje situaciju na terenu".

Đurić je ocenio da upravo zbog ovakvih izjava (kosovski premijer) "Ramuš Haradinaj traži da SAD budu jedini posrednik, a minira skupove poput samita u Parizu".

"Poštujemo svačiji stav, ali za ulogu u rešavanju problema potreban je izbalansirani, a ne navijački pristup. Ako ovako misle da nateraju Prištinu da ukine takse, nastavi dijalog i ponaša se odgovorno, bolje da odmah odustanu, pre nego što još štete bude pričinjeno", istakao je Đurić.

"'Đura će ti oprostiti što te je tukao' je samo filmska sentenca, iz legendarnog srpskog filma, ali se ne može primeniti na razgovor sa Srbijom", zaključio je šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA