Najnovije

Održana tribina u cilju jačanja socijalne zaštite!

Od sredine 2015. godine, kada je počeo povećani priliv migranata na teritoriju Srbije, ova populacija i domaće stanovništvo dele sudbinu i svakodenevni život u opštinama i gradovima gde se nalaze prihvatni i centri za azil. Ovaj suživot otvorio je brojna pitanja i izazove kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou.

Foto-Promo

Projekat  „Mi i oni smo zajedno" jedan je u nizu koji ima za cilj da taj suživot olakša.
Partnerski ga realizuju Centar za društvene integracije iz Vranja i Visoka škola socijalnog rada iz Beograda. Projekat je deo šireg programa „Jačanje socijalne zaštite u Srbiji“, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije uz podršku Švajcarske.

Projekat ima za cilj poboljšanje položaja dece i mladih koji su u prihvatnim centrima, kroz konkretan rad sa njima.

U okviru projekta je 17.juna 2019.godine u Visokoj školi socijalnog rada u Beogradu održan međunarodni naučno-stručni skup “Izazovi u teoriji i praksi socijalnog rada sa migrantima.

 Na skupu je, ukupno 14 autora izložilo svoje radove o ovoj važnoj temi.

Teme prezentovanih radova su se bavile savremenom percepcijom migracija, različitošću potreba dece i adolescenata migranata, psihološkim posledicama migracija na decu i mlade, dostupnošću socijalnih usluga migrantima, ali i inovativnim modelima socijalnih usluga, kao što je porodični smeštaj. Autori radova bili su naučni i stručni radnici iz Srbije, Belgije, Izraela, Crne Gore, Nemačke, a u naučnom, odnosno programskom odboru, pored naših profesora, bili su i profesori sa fakulteta iz Francuske, Izraela, Bugarske, Crne Gore, i Bosne.


Na skupu su govorili i prof. dr Vladimir Ilić i predsednica NVO Centar za društvene integracije iz Vranja Anita Stojanović, koordinatorka projekta.  

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA