Najnovije

SUTRA OKRŠAJ ZA ZLATO: Srbija protiv Hrvatske u finalu Svetske lige!

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom protiv selekcije Australije 16:11 plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige u Beogradu.

Vaterpolo Srbija-Hrvatska (Foto: Jutjub)

Srpski tim će se u nedelju u 16:45 časova u borbi za zlatnu medalju sastati sa Hrvatskom, koja je bila bolja od Španije 10:8, a pobednik će obezbediti i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Ekipa selektora Dejana Savića je već posle šest i po minuta vodila sa 6:1 i praktično već tada rešila meč na bazenu Tašmajdan. Srbija je u trećem periodu imala maksimalnih šest golova prednosti (11:5), a mali pad ui igri domaćih Kenguri su iskoristili da u poslednjoj četvrtini smanje prednost rivala na 12:9.

Filip Filipović je svojim četvrtim pogotkom zaustavio nalet Australijanaca (13:9), ali su gosti još jednom zapretili i približili se na dva gola zaostatka - 13:11. Ponovo je odgovornost preuzeo Filipović i novim golom rešio sve dileme, da bi Nikola Jakšić minut i 35 sekundi pre kraja otklonio isve dileme.

Sjajni Filipović je bio najefikasniji sa 5 golova, tri je dodao Andrija Prlainović, po dva su upisali Duško Pijetlović i Nemanja Vico, a po jedan Dušan Mandić, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović i Jakšić. Kod Australijanaca DŽozef Kejs je zabeležio 3, a Ričard Kempbel i Aron Janger po 2 pogotka.

Srpski tim je u proteklih šest izdanja Svetske lige osvojio pet titula, a niz su prekinuli prošle godine kada se nisu ni plasirali na završni turnir u Budimpešti.

Srbija i Hrvatska su u finalu prestižnog takmičenja igrali i 2015. u Bergamu i tim Dejana Savića je slavio 9:6.

Pročitajte OVDE sve o pobedi srpskih odbojkašica protiv Rusije.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA