Najnovije

RJABKOV: Koncept "ograničenog nuklearnog rata" je veoma opasan

Koncept "ograničenog nuklearnog rata" o kome govori Vašington u poslednje vreme predstavlja opasnu praksu koja gura mnoge zemlje da jačaju nuklearni arsenal, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Sergej Rjabkov (Foto: Jutjub)

"Smatramo da spekulacije da nuklearni rat može da bude ograničen predstavljaju opasnu praksu koja destabilizuje međunarodnu situaciju i gura mnoge zemlje u pravcu jačanja nuklearnog potencijala", rekao je Rjabkov.

On je dodao da SAD pokušavaju da nametnu koncepte da se nuklearni rat može dobiti, te da je upravo to razlog zašto su Amerikanci odbacili nacrt zajedničkog saopštenja u jesen 2018. godine sa Rusijom radi sprečavanja nuklearnog rata i jačanja strateške stabilnosti.

Rjabkov je rekao da SAD, optužujući Rusiju da planira ograničeni nuklearni napad, ostaju pri svojoj taktici optuživanja drugih za svoje vlastite postupke.

"To je algoritam naših američkih kolega, jedan obrazac ponašanja - optužiti druge za ono što sami planiramo i želimo da uradimo", naveo je Rjabkov, prenio je TASS.

Pročitajte OVDE kakva je to frka ponovo na Krimu?

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA