Najnovije

SRBI I RUSI ZAJEDNO U VANREDNOJ SITUACIJI! Spremaju zajedničke akcije u Nišu!

U Nišu će 27. juna biti završena trodnevna međunarodna vežba u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija „SRBIJA 2019", a ceremoniji zatvaranja prisustvovaće ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Jevgenij Ziničev.

Vojska Srbije (Foto: mod.gov.rs)

Istog dana, u 11 časova, ministri će prisustvovati pokaznoj vežbi na Bovanskom jezeru u opština Aleksinac, saopštio je MUP.

Međunarodnu vežbu „SRBIJA 2019“, organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije.

Osim predstavnika Srbije i Rusije, učesnici trodnevne vežbe biće i spasilački timovi iz Turske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Kube, kao i pripadnici Rusko-jermenskog humanitarnog centra.

Tokom vežbe spasilački timovi imaće priliku da provežbavaju združeni odgovor u cilju otklanjanja posledica razornog zemljotresa i pratećih opasnosti.

Cilj ove vežbe je razvijanje kapaciteta za odgovor i uklanjanje posledica vanrednih situacija, uz angažovanje specijalističkih timova i korišćenje specijalne spasilačke opreme i vazduhoplova.

Apelacioni sud oslobodio CrveneBeretke! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA