Najnovije

Uručenje Nagrade „Petar Banićević“ glumici Suzani Lukić, 25. juna uoči početka predstave „Ožalošćena porodica“

V.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić uručiće 25. juna glumici Suzani Lukić Nagradu „Petar Banićević“.

Suzana Lukić (Foto: N. pozorište)

Ceremonija će biti održana na Velikoj sceni (19,30), uoči početka Nušićeve komedije „Ožalošćena porodica“, u režiji Jagoša Markovića.

„Suzana Lukić je u repertoaru koji je ostvaren tokom kalendarske 2018. godine, ostvarila najveći broj uloga,  u kojima je pokazala širok dijapazon glumačkih sredstava i savremeni senzibilitet okrenut kolektivnoj glumačkoj igri, prvenstveno ulogom u predstavi Bolivud, a onda i ulogama  Danice u Ožalošćenoj porodici i  Adele u predstavi Dom Bernarde Albe“, navedeno je u obrazloženju žirija u kojem su bili v.d. direktorke Drame Narodnog pozorišta Tanja Šljivar, glumac Bojan Krivokapić (prošlogodišnji dobitnik nagrade) i dramaturg Slavko Milanović.

Nagrada se dodeljuje glumcu ili glumici starosne dobi do 40 godina života, koji su zaposleni na neodređeno ili određeno vreme, te angažovani po osnovu ugovora o umetničkoj saradnji ili po nekom drugom honorarnom ugovoru u Narodnom pozorištu, za 2018. godinu.

Priznanje se sastoji od bronzanog reljefa sa profilom umetnika čije ime nosi i originalne plakete (umetnički rad Geroslava Zarića) i ne sadrži novčani deo.

Pročitajte OVDE sve o novom filmu Radeta Šerbedžije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA