Najnovije

ĐURIĆ: Albanci presekli kanale snabdevanja namirnicama iz Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je zabrinutost zbog dodatnih pritisaka Prištine na Srbe na severu Kosova i naveo da su Albanci poslednjih dana presekli kanale snabdevanja osnovnim životnim namirnicama iz centralne Srbije.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

Đurić je, u razgovoru za Pink, rekao da su počele da se javljaju nestašice namirnica u opštinama na severu Kosova i istakao da će Srbija naći način da dostavi robu.

Naglasio je da Priština svoje delovanje zasniva na parafiranom sporazumu od 23. februara 2012. godine prema kome je granična policija Kosova uspostavljena na prelazima Jarinje i Brnjak.

„Ta granična policija sada otima kamione i kombije sa robom, a u Kosovskoj Mitrovici nestaje roba. Mi ćemo nalaziti načine da doturimo sve što je potrebno našem narodu na KiM, Srbi ne treba da brinu“, poručio je Đurić.

Dodao je da se u okviru plana predsednika Srbije realizuje 140 projekata pomoći Srbima na Kosovu, kao i da je završen jedan od strateških projekata – regionalni vodovod za sever koji će biti pušten u rad na Vidovdan 28.juna.

Đurić je najavio i da će 12. jula ove godine biti biti otvoren novi objekti u Rajskoj banji u Banjskoj i da će to lečilište, osim otvorenih, imati i zatvorene bazene.

Komentarišući izjavu prvog međunarodnog sudije na Kosovu i Metohiji Kristera Karphamara da su Amerikanci uticali da se zločini Albanaca sakriju, Đurić je rekao da pozdravlja svaku izjavu koja može međunarodnim organima da pomogne u utvrđivanju odgovornosti, da je veoma važno što se govori o toj temi, jer ni posle 15 godina od Martovskog pogroma niko nije odgovarao.

„Znamo mi u Srbiji veoma dobro ko su glavni nosioci odgovornosti. Naša tužilaštva imaju debele predmete za sve vođe terorističke OVK i upravo zahvaljujući delovanju državnih organa Srbije su na Interpolovoj poternici i dan danas i Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji“, rekao je Đurić u Novom jutru TV Pink.

Dačić dao novu izjavu o sankcijama Prištine! Više o tome OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA