Najnovije

PREDSEDNIK ISKRENO O SITUACIJI NA KOSOVU: Pomoći ćemo našem narodu koliko god možemo, od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa!

Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvek i u svakoj situciji mi malo više krivi, samo zato što nećemo da priznamo nezavinost Kosova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić (Foto: Kancelarija za KiM)

Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo "u se i u svoje kljuse" i da će država videti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.

Predsednik je tako dogovorio na pitanja novinara kako je moguće da u 21. veku neko onemogućava snabdevanje namirnicama i da li je to vid asimilacije Srba na KiM.

On je ukazao da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdevanje Srba na severu pokrajine:

"Haradinaj je izjavio - ''oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu''. Šta ti je podsvest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nesto... Oružje i droga...Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je to ozbiljan problem i da će se njime država baviti i gledati kako da pomogne svom narodu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji.

Videćemo koliko i na koji nacin Srbima možemo da pomognemo i na tome ćemo raditi i dalje, dodao je Vučić.

NATO poručio Srbiji da uzme sever Kosova! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA