Najnovije

SRPSKA DESNICA SE ŠIRI SRBIJOM: Održana osnivačka skupština u Bojniku! (FOTO)

U Bojniku je danas održana osnivačka skupština Srpske desnice.

Miša Vacić sa saradnicima u Bojniku (Foto: Jutjub)

Osnivačkoj skupštini prisustvovao je, pored 50 članova iz Bojnika, i Miša Vacić, predsednik Srpske desnice sa Aleksandrom Zdravkovićem, generalnim sekretarom, i Dejan Marjanović član Predsedništva i predsednik SABOR-a (Savez boračkih organizacija Republike Srbije).



Za predsednika odbora Srpske desnice u Bojniku izabran je Predrag Jovanović - Brica, borac i junak sa Paštrika.

“Poverenje koje mi je predsednik Vacić ukazao je pre svega velika čast, i mogu danas, pred svima, a najpre pred svojim sugrađanima, da obećam da ću to poverenje opravdati, rekao je Predrag Jovanović.



”Podrška Srpskoj desnici će biti potvrđena na prvim narednim izborima, to je ono što mogu da obećam, jer narod širom Srbije prepoznaje politiku i zalaganje, a pre svega jedinstvena programska načela u kojima se svaki iskreni patriota prepoznaje”, dodao je on.



Takođe, prisutnima se obratio i Dejan Marjanović, ističući da je je ponosan što je upravo Jovanović predsednik Bojničkog odbora. 



“Danas, najveće pravo u Srbiji bi trebalo da imaju oni koji su svojim životima branili otadžbinu. Oni koji su osetili barut i krv. Moji saborci, koji su bili spremni da polože svoje živote zarad slobode. Zato sam sigurna da će Brica voditi odbor Srpske Desnice najbolje što može, jer je tako i branio Srbiju, do poslednjeg dana tokom NATO agresije 1999. godine na Paštriku“, rekao je Marjanović, dodajući da se Srpska desnica od svog osnivanja bori za prava srpskih ratnika i veterana, i da je SABOR u Srpskoj desnici i Miši Vaciću prepoznao iskrenog partnera za bolju budućnost.



Miša Vacić se u svom obraćanju osvrnuo na aktuelne okolnosti, dodajući da se Srpska desnica bori za povećanje narodnog nataliteta i politički se protivi abortusu.

“Naš Savet za porodične vrednost izneo je predlog poboljšanja statusa trudnica i porodilja, a Predsedništvo je taj plan usvojilo i ja želim sa svima vama danas da podelim naše ideje. Drago mi je da čujem da je veliki broj mladih ostalo u Bojniku, želeći da stvaraju svoje porodice. Naša socijalna politika koncipirana je tako da posebnu pažnju obraćamo na stimulaciju rađanja, uz posebnu pomoć trudnicama i porodiljama, i zaštitu majki. Nedopustivo je da srpska žena dobije otkaz jer je trudna, nedopustivo je da mnogodetne porodice nemaju adekvatnu pomoć od strane države. Srpska desnica će brinuti o porodicama, koje čine stub našeg društva, a nastavićemo da se još efikasnije borimo u interesu svih građana, posebno obraćajući pažnju na sve ugrožene kategorije našeg društva, u koje spada i veteranska populacija“, rekao je Miša Vacić.



“Kako stopa nataliteta u Srbiji iz godine u godinu opada, Srpska Desnica insistira da država još odgovornije pristupi poboljšanju standard građana i motivaciji za rađanje dece".

Pročitajte OVDE kako se Miša Vacić bori protiv stvaranja tzv. “Velike Albanije”.

Izvor: Srpska desnica

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA