Najnovije

ISTORIJSKA POBEDA ZA SRBIJU! Glasanje koje će sve promeniti, posle četiri godine vraća se naš glavni prijatelj, evo šta nam to donosi!

Delegacija Ruske Federacije vratila se juče u Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope (PS SE), da bez ikakvih ograničenja učestvuje u radu ove institucije posle četiri godine pauze.

Savet Evrope (Foto: Jutjub)

Izuzetno burna rasprava, sa oštro sukobljenim stavovima Velike Britanije, Ukrajine i baltičkih zemalja sa jedne strane i na drugoj strani - velike većine zemalja, koje su želele povratak Rusa, polarizovala je PS SE.

Delegacija Srbije snažno je podržala ruske kolege, a doprinos debati dali su šefica delegacije Aleksandra Tomić, narodna poslanica Biljana Pantić Pilja i narodni poslanik Aleksandar Šešelj, braneći pravo ruskih građana da imaju svoje predstavnike u ovoj međunarodnoj organizaciji.

Rezolucija, kojom je Rusija vraćena u PS SE, usvojena je sa 116 glasova za, dok su protiv glasala 62 poslanika. 

Povratkom ruske delegacije, ojačala je snažno podrška i pozicija Srbije u ovoj instituciji.

Usvojen je i izveštaj "Ka ambicioznoj agendi: o rodnoj ravnopravnosti" i izveštaj o sprovođenju Istanbulske konvencije, a izvestilac je bila narodna poslanica Elvira Kovač. Ona je istakla pozitivan primer Srbije u borbi protiv nasilja u porodici i vidljiv napredak u oblasti rodne ravnopravnosti. U raspravi za ovaj izveštaj učestvovali su i narodne poslanice Stefana Miladinović i Biljana Pantić Pilja.

Sprečen novi državni udar u Venecueli. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA