Najnovije

SKANDAL U BRUSU: Jutki vraćen odbornički mandat iako je optužen za seksualno uznemiravanje! Marija Lukić: U Srbiji nema pravde!

Milutinu Jeličiću, bivšem predsedniku opštine Brus, danas je vraćen odbornički mandat.

Jutka je optužen za seksualno uznemiravanje (Foto: Jutjub)

Odluku je podržala većina odbornika Skupštine opštine.

Jeličić se nije izjašnjavao tokom današnjeg skupštinskog zasedanja. Sedamnaest odbornika glasalo za vraćanje mandata, protiv nije glasao niko, a uzdržanih je bilo jedanaest odbornika.

Nakon što je izabran za predsednika opštine, Jeličić je mandat vratio, a onda ga je tražio nazad. To praktično znači da će Jeličić, koji je osumljičen za za seksualno uznemiravanje, moći ponovo da se kandiduje za predsednika opštine Brus.

Povratak odborničkog mandata nije omogućen Aranđelu Stojanoviću, bivšem Jeličićevom zameniku, koji je, kako kaže, bio nestranačka ličnost na izbornoj listi “NS-Milutin Jeličić-Jutka”.

“Prisustvovao sam sednici očekujući da mi se vrati mandat, a sa mojim mandatom se igraju već godinu i po dana”, izjavio je Stojanović.

Ranije danas je predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić, kako su preneli mediji, rekao da je da je glasanje o vraćanju mandata Jutki u skladu sa procedurom.

Marija Lukić, koja je Milutina Jeličića prijavila za seksualno uznemiravanje, smatra da njegov povratak u Skupštinu opštine Brusa šalje poruku da u Srbiji nema pravde, da se institucije prave mrtve, a da se sve odluke donose pod pritiskom izvršne vlasti.

"Šta da kažem, sem da je on simbol, paradigma ovog sistema u kome jesmo i apsolutno jedan dokaz kako sve funkcioniše kod nas, kako su institucije politizovane i apsolutno pod uticajem izvršne vlasti. Jeličić je još poverenik SNS-a i još aktivni član SNS-a tako da ništa od onog što je izjavio da je zamrznuo svoje članstvo, da će zamrznuti funkciju u stranci nije bilo tačno", rekla je Marija Lukić.

Pročitajte OVDE zašto je Vlada Srbije poslala dramatično upozorenje.

Izvor: Tanjug/N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA