Najnovije

BORIO SE NA STRANI TERORISTA: U Siriji poginuo beloruski plaćenik iz zlogasnog bataljona "Tornado"

U Siriji poginuo beloruski plaćenik, koji se borio na strani terorista, i to u izrazito radikalnoj terorističkoj organizaciji „DŽabhat an-Nusra“. Ovu vest je saopštila informativna služba Vojske DNR.

Danilin LJašuk Foto: (bog-rata. com)

Radi se o Danilinu LJašuku, koji je pre nego što je otišao u Siriju učestvovao u ratu u Ukrajini. On je bio u sastavu ukrajinskog kaznenog bataljona „Tornado“ za koga se vezuju brojni zločini na prostoru Donbasa. LJašuk je poginuo u redovima terorističke organizacije “DŽabhat an-Nusra” pošto je neuspešno pokušao da postavi minu. Inače radi se o čoveku koji je bio pobornik nacional-socijalističke ideologije.

„Reč je o osobi koja je nekoliko godina ratovala na prostoru Donbasa. LJašuk je bio u sastavu ozloglašenog bataljona „Tornado“, a interesantno je da tada nosio pseudonim „Al-Tekbir“. Desetak je puta hapšen usled veoma nasilnog ponašanja, ali je umesto zatvora otišao u Siriju, tačnije pokret „DŽabhat an-Nusra“. I u Ukrajini se protiv njega vodio postupak zbog zločina na prostoru Donbasa.“- napominje se u saopštenju.

Prema rečima internet portala x-true.info, pripadnici bataljona „Tornado“ nisu bili poznati samo po svojoj okrutnosti, nego i po izopačenim seksualnim sklonostima. Naime, na internet resursima su se pojavila provokativne fotografije komandanta ovog bataljona Ruslana Onišenka.

Turci napali sirijsku vojsku iz osvete a onda se umešali Rusi! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA