Najnovije

NAJJAČA ARMIJA NA SVETU: Ruska vojska dobija više od 400 jedinica nove oklopne tehnike

Ruska vojska će ove godine dobiti više od 400 jedinica novih i modernizovanih oklopnih vozila, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Armata (Foto: mil.ru)

„Ove godine bi trebalo da stigne preko 400 novih i modernizovanih jedinica oklopnih vozila, među kojima su i tenk T-72BZM sa ruskim sistemima za nišanjenje i osmatranje, T-90M ’Proriv-3‘, T-80BVM i borbena vozila pešadije BMP-1AM“, rekao je Šojgu.

„Pored toga, fabrika ’Uralvagonzavod‘ razvija najnoviju borbenu mašinu pešadije T-15 na platformi ’Armata‘ sa borbenim modulom ’Kinžal‘ i topom kalibra 57 milimetara. Prototip vozila biće predstavljen na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu ’Armija 2019‘ u junu“, istakao je ministar.

Pored toga, Šojgu je dodao da će na zatvorenoj sednici Ministarstva odbrane Rusije, koja će se održati danas, biti razmotreno „kako ’Uralvagonzavod‘ ispunjava vladine ugovore o snabdevanju i remontu oklopnog oružja u interesu Ministarstva odbrane“.

Australijska vojska, tačnije njene vazduhoplovne jedinice u poslednje vreme koriste makete na naduvavanje identične ruskim sistemima protivvazduhoplovne odbrane (PVO) “Pancir” i “Tor”. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA