Najnovije

RUSKI PVO NA NADUVAVANJE: Australijska vojska vežba sa “Pancirima” i “Torovima”

Australijska vojska, tačnije njene vazduhoplovne jedinice u poslednje vreme koriste makete na naduvavanje identične ruskim sistemima protivvazduhoplovne odbrane (PVO) “Pancir” i “Tor”.

Pancir S (Foto: RIA)

Osnovni cilj ovih maketa je stvaranje navike kod australskih pilota da jasno prepoznaju ova PVO oruđa koja se danas-sutra može naći u naoružanju potencijalnog neprijatelja. Tom prilikom, bitno je vizuelno opažanje ali i prepoznavanje ciljeva preko vođenog ubojnog naoružanja koje prenosi sliku u kokpit aviona.

Reč je o sistemima kratkog dometa koji se nalaze u naoružanju ruske armije, ali i ostalih vojski širom sveta. Uglavnom su namenjeni za zaštitu kopnenih trupa na zemlji, kao i važnijih vojno-privrednih ciljeva koji mogu da budu meta vazdušnog napada. Za razliku od “Pancira” koji spada u kategoriju hibridnih raketno-topovskih sistema, “Tor” spada u čistokrvni raketni sistem PVO.

Najnovije modifikacije ovih sistema značajno povećavaju domet raketa, njihovu količinu kao i broj jednovremeno napadnutih ciljeva. Po svojim ukupnim tehničko-taktičkih karakteristikama zapadni specijalisti ih ubrajaju u ozbiljna sredstva trupne PVO sa kojima raspolaže ruska vojska.

Postoje izveštaji da pored australijske vojske, slične makete koriste i vojske Izraela i SAD.

SAD su bespomoćne pred ruskom raketom "Sarmat". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA