Najnovije

Američka PRO nema nikakve šanse protiv ruskih „Sarmata“ i „Avangarda“

Američka protivraketna odbrana nije u stanju da presretne i uništivrusku interkontinentalnu balističku raketu „Sarmat“ objavio je američki Military Watch.

Sarmat (Foto: RIA)

I odmah ukazao na drugu veliku nevolju: američka PRO je bespomoćna pred ruski hipersoničnim sistemom i „Avangard“.

Military Watch  ukazuje da je američka PRO zasnovana na zenitnim raketnim sistemima Patriot, sistemima AEGIS i AEGIS Ashore, kopnenom sistemu THAAD i sistemu strateške PRO GMD. I upozorava: da nijedan od tih sistema nije u stanju ni da na vreme`napipa` ruske najnovije rakete i da je zato ceo sistem PRO protiv njih `faktički nepostojeći`.

Patriot je – ukazuje Military Watch – najjsavršeniji segment američke PRO, ali je slabiji od ruskog zenitnog raketnog sistema  S-300.

Glavni nedostatak Patriot je što je zasnovan na takozvanaim „vrućim lansiranjima“, a njegov ruski konkurent (S-300) sposoban je i za „hladni vertikalni start“.

Military Watch  posebno ukazuje da američka PRO može da obara tuđe dalekoletne balističke rakete samo kada su u „fazi spuštanja“. Drugim rečima: tek nakon što prođu najvišu tačku, odnosno – uđu u drugu polovinu leta, i počnu da gube visinu.

Za primer je naveo da AEGIS 2017-te nije uspeo da prati i presretne severnokorejsku raketu.

Ovo se odnosi na slučaj sa testiranjem rakete „Hvason-14“ koja je 2017-te proletela nad Japanom na visini od 770 kilometara i  pala u Japansko more - 300 kilometara od obala zemlje izlazećeg sunca, a američki Aegis nije bio u stanju da je presretne.

Tada se radilo o jednoj jedinoj raketi, a u ratnim uslovima – u obračunu velikih – prema SAD ili njihovim ključnim vojnim objektima po svetu – istovremeno bi letelo više protivničkih raketa ili njihovih imitacija. A još bi američka PVO  morala da deluje suočena sa moćnim protivdejstvom tuđih ometača.

Military Watch uaključuje: „Ako je problem bila jedna severnokorejska raketa -  šanse da se presretne i uništi ruski `Avangard`, koji leti preko 20 puta brže od zvuka, primiču se nuli“.

Ruska vojska dobija više od 400 jedinica nove oklopne tehnike. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA