Najnovije

HARADINAJ SE SASTAJE SA MERKEL: Otkrio svrhu posete, oglasila se i nemačka Vlada

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj potvrdio je danas da putuje u Berlin, gde će se, između ostalog, sastati s nemačkim kancelarkom Angelom Merkel.
Ilustracija

Ramuš Haradinaj (Foto: jutjub)

- Danas ću otputovati u Berlin u jednodnevnu posetu tokom koje ću se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Bundestaga Volfgangom Šojbleom, poslanicima svih parlamentarnih grupa u Bundestagu, koji će prisustvovati konferenciji "Međunarodni sastanci"- napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

On kaže da će ova radna poseta imati za cilj produbljivanje odnosa i poverenja između tzv. Kosova i Nemačke kao strateškog partnera.

- Saradnja zasnovana na poverenju je neophodna na putu Kosova ka ekonomskom razvoju, evropskim integracijama i bezbednosti. Nemačka je i dalje jedan od ključnih partnera Kosova i njihova podrška je od vitalnog značaja za postizanje naših zajedničkih ciljeva - napisao je Haradinaj.

Të nderuar qytetarë, Sot do të udhëtoj në Berlin për një vizitë një ditore gjatë të cilës do të takoj Kancelaren Angela...

Posted by Ramush Haradinaj on Wednesday, June 5, 2019

Takođe, nemačka Vlada je pružila informacije o sastanku koji će se održati u Berlinu 6. juna između Merkel i Haradinaja.

U saopštenju iz Kancelarija Merkelove navodi se da će razgovarati o odnosima između Nemačke i tzv. Kosova, ali i o odnosima Beograda i Prištine.

- Dana 6. juna oko podneva, kancelarka Merkel očekuje premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Sadržaj radnog sastanka su bilateralni odnosi između Kosova i Nemačke, pitanja spoljne politike sa posebnim fokusom na odnose između Srbije i Kosova - saopštila je nemačka vlada.

Kancelarka Merkel se lično angažovala sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom kako bi doveli Prištinu i Bepgrad do konačnog sporazuma.

Makron je pozvao lidere obe strane da se ponovo sastanu u Parizu 1. jula ove godine.

Sramnu izjavu komandanta Bondstila o prebijanju Srba i Rusa na severu Kosova pročitajte OVDE

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA