Najnovije

Novi „Pancir-SM“ sa hiperzvučnim raketama će biti testiran do kraja 2021.godine

Državna testiranja modernizovanog PVO sistema „Pancir-SM“ sa dramatično uvećanim tehničko-taktičkim karakteristikama će se završiti do kraja 2021.godine. Ovo je internet portalu RIA Novosti preneo izvor iz ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

Pancir S (Foto: mil.ru)

„Pancir-SM“ će imati nove PA rakete koje će razvijati približno 2,5h veću brzinu u poređenju sa postojećom raketom 57Э6E koja se nalazi u naoružanju sistema „Pancir-S1“. Naime, prema tehničkim projekcijama nova raketa koja se razvija za „Pancir-SM“ će dostizati hiperzvučne brzine od čak 3000 m/sek., za razliku od 1,300 m/sek. koja se nalazi u tehničkoj specifikaciji standardne rakete 57Э6E.

Drugi važan element kod ove modernizacije će biti ugradnja novog višenamenskog radara sa faznom antenskom rešetkom, prenosi internet portal RG. Ovaj radar će obezbediti otkrivanje čitavog spektra vazdušnih ciljeva (uključujući i one sa minimalnim radarskim odrazom) na daljinama i do 75km. Ovakve mogućnosti će povećati efektivni domet ovog sistema na 40km, što je praktično duplo više od operativne verzije „Pancir-S1“.

„Svi novi „Panciri-SM“ će se proizvoditi praktično od nule, jer je postojeće „Pancire-S1“ nemoguće modernizovati na ovakav standard. Sama konstrukcija novog sistema će omogućiti dalju nadogradnju oruđa u daljoj perspektivi“- rekao je sagovornik ruske informatine redakcije.

Kako je još 2016.godine saopštio načelnik PVO u okviru Kopnene vojske, general Aleksej Leonov, novi “Pancir”  će biti međuvidovski sistem kojeg će jednako koristiti kopnene jedinice, zatim jedinice obalske odbrane i VDV.

96K6 „Pancir S1” je protivvazduhoplovni hibridni raketno-topovski sistem kratkog dometa namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada, u svim meteo uslovima bez obira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu. Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20km/ visini 15km, dok topovima pokriva daljinu do 5000 metara. Topovi dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva.

Lazanski otkrio kakvi užasi čekaju Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA