Najnovije

Rusija traži strogo kažnjavanje odgovornih za prebijanje Krasnoščekova! Zaharova poručila: Pratićemo istragu

Rusija će tražiti kažnjavanje svih odgovornih za prebijanje člana misije UN na Kosovu Mihaila Krasnoščekova, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova (Foto: mid.ru)

"Hapšenje i premlaćivanje ruskog državljanina, službenika UN koji ima diplomatski imunitet, svedoči o atmosferi potpune nekažnjivosti u pokrajini, apsolutnom nepoštovanju međunarodnog prava i normi civilizovane međunarodne komunikacije", rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Rusija će nastaviti pažljivo da prati napredak istrage o incidentu i insistiraće na kažnjavanju počinilaca kroz čitav lanac komandovanja, dodala je portparolka ruskog ministarstva. 

"Moramo da konstatujemo da Kosovo ostaje glavni izvor nestabilnosti i potencijalnih sukoba u regionu. Ova teritorija je praktično nekontrolisana. Ona nije samo izvor nestabilnosti, već i potencijalno opasna, nekontrolisana teritorija u centru Evrope", ukazala je Zaharova.

Specijalne jedinice tzv. kosovke policije sprovele su akciju na severu srpske pokrajine u utorak ujutro pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala.

Više ljudi je povređeno, uključujući trojicu policajaca, jednog novinara i dva pripadnika Ujedinjenih nacija, od kojih je jedan državljanin Rusije Mihail Krasnoščekov. 

Ruski "suhoj" presreo američki špijunski avion, Amerikanci izdali hitno saopštenje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: TASS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA