Najnovije

UPOMOĆ: Evo od koga Vučić traži pomoć za KiM

Predsednik Srbije Alerksandar Vučić najavio je danas da će sutra u Bratislavi na konferenciji "Globsek" govoriti istinu o stanju na Kosovu i Metohiji i od Amerikanaca tražiti pomoć da Priština ukine takse.

Aleksandar Vučić (Foto: jutjub)

Kazao je da će se sastati sa vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Filipom Rikerom, kao i da će imati bilateralne susrete sa drugim zvaničnicima, ali ne i sa Hašimom Tačijem, koji učestvuje na „Globsek-u“.

Vučić: Za veći rast potrebna tržišna ekonomija, zato i veće cene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže, na pitanje čime opravdava povećanje cena ako je dinar stabilan i plate povećane, da je njegov cilj zdrava ekonomija a da, na primer, zbog najniže cene električne energije, privreda sporo raste.

Kaže da su ta povećanja, na ukupnom nivou, minimalna - do dva odsto.

Vučić: Srbija će nastaviti sa otvaranjem poglavlja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje, suprotno mišljenju pojedinih analitičara, da će Srbija nastaviti sa otvaranjem novih poglavlja.

Gostujući na TV Prva, Vučić je rekao da možda građanima otvaranje poglavlja nije važno, ali da za državu jeste, jer otvaranje poglavlja, kaže, pokazuje da Srbija napreduje.

Vučić: Otvaranje fabrike ZF 12. juna u Pančevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 12. juna u Pančevu otvoriti nemačku fabriku "ZF", koja se bavi proizvodnjom autodelova.

"Nemačka kancelarka Angela Merkel mi je čestitala kad smo uspeli da dovedemo tu fabriku. Rimac je rekao da je Hrvatska izgubila trku sa Srbijom komentarišući dolazak te fabrike – rekao je Vučić.

Vučić: Krajem sledeće godine počinje gradnja metroa

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da bi izgradnja metroa u Beogradu mogla da počne krajem sledće godine.

Od početka radova, biće potrebno četiri do četiri i po godine da se izgradnja metroa završi, rekao je Vučić za TV Prvu.

Nisam spreman na odustajanje od dela nacionalnih interesa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi odustajanjem od dela svojih nacionalnih interesa Srbija bila najveća demorkatija i imala bi sigurno ubrzan ekonomski razvoj, ali i da on nije spreman da to čini.

“Sve se vrti oko Kosova. Pomak jedan da se napravi, da kažemo da odustajemo od dela svojih nacionalnih interesa Srbija bi bila najveća demokratija. Ali nije moj posao da udovoljavam bilo kome” – poručio je Vučić.

Vučić: Ne zanima me ko će da mi "zabije nož u leđa"

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dugo u politici i da je na sve spreman i da ga ne zanima ko će od saradnika "prvi da mu zabije nož u leđa".

"Ja sam dugo u politici i znam šta je politika. Svi čekaju da mi budu leđa okrenuta" – rekao je Vučić za televiziju Prva komentarišući medijske navode prethodnih dana, ali je istakao da ne govori o svojim bliskim saradnicima.

Vučić: Smatrao sam da je razgraničenje najzdravije za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je on za razgraničenje sa Albancima, što je, kaže, hrabro i otvoreno predlagao, jer je smatrao da je to najzdravije za Srbiju i Srbe, ali da su građani bili protiv toga i da je on tu poruku razumeo.

On je dodao i da mu je popularnost opala posle skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji, na kojoj je, ističe, govorio najotvorenije i najpoštenije o toj temi, ne želeći da obmanjuje građane.

Vučić: Izbori u martu ili aprilu sledeće godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će parlamentarni, pokrajinski i lokalni izobori biti održani sledeće godine na proleće u martu ili aprilu.

Vučić je istakao da će izbori biti redovni.

Ništa novo iz FH, tekst na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da tekst “Fridom Hausa” o slobodi medija nije ništa novo, već da je napravljen na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja te organizacije.

"Fridom Haus nema ništa novo, to je samo tekst koji je napisan na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja, inače je mnogo manje u njemu o Srbiji nego što je bilo, bilo je i gore" – rekao je Vučić.

Vučić: Iako važan, SB ne rešava suštinski ništa, Pariz važniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Savet bezbednosti UN, koji će narednog ponedeljka raspravljati o situaciji na KiM, uvek važan zbog statusnog pitanja, ali da suštinski neće rešiti ništa.

"U suštinskom političkom smislu Pariz je mnogo važniji, ali da li će ga uopšte biti? Baš zato što je mnogo važniji nisam siguran da će ga biti" – rekao je Vučić.

Tramp nastavlja trgovinski rat protiv Kine, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA