Najnovije

DAČIĆ O KRITIKAMA AMBASADE SAD: Bolje da su umesto bombi sa uranijumom bacali dolare na kojima piše "Kosovo nije Srbija"

Nisam uništio američku novčanicu, jer je ona i dalje u opticaju. Kamo sreće da su Amerikanci umesto bombi sa osiromašenim uranijumom bacali novčanice sa natpisom "Kosovo nije Srbija".

Dačić (Foto: mfa.gov.rs)

Ovako je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prokomentarisao potez ambasade SAD u Beogradu, koja je mimo diplomatskog bontona javno kritikovala njegovo učešće u akciji na društvenim mrežama.

- Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi mogao da razmisli o njegovoj izjavi: "Budi u ratu sa svojim porocima, a u miru sa svojim susedima" - naveli su iz ambasade SAD za Radio Slobodna Evropa.

Podsetimo, Dačić se priključio internet izazovu i na novčanici od 100 dolara napisao ćirilicom: Kosovo je Srbija".

Kako je objasnio, organizatori su ga pozvali da se priključi akciji i ponudili mu novčanicu na kojoj je i ispisao pomenutu poruku. Kazao je da, iako je za pisanje koristio dolare, ova akcija nema veze sa SAD i da bi reči "Kosovo je Srbija" ispisao i na novčanici svake zemlje čije vlasti tvrde suprotno.

Ako već UN neće, Moskva će sama kazniti ROSU! Nema oproštaja za pretučenog Rusa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA