Najnovije

STANJE SA MIGRANTIMA NEIZDRŽLJIVO: Traže hitno održavanje vanredne sednice

"Događaji i aktivnosti migranata na prostoru Unsko-sanskog kantona postali su pitanje oko kojeg se više ne može šuteti. Podsetiću javnost kako se radi o licima koja su u najvećem broju nezakonito ušla na teritoriju Bosne i Hercegovine i koji sada svojim aktivnostima vrše direktan napad na stanje sigurnosti građana naše zemlje, sa mogućnosti da takva situacija eskalira do izrazito neželjenih razmjera" - izjavio je političar Željko Komšić.

Željko Komšić (Foto: jutjub)

Kako građani Unsko-sanskog kantona traže reakciju državnih institucija, Komšić poručuje da je primoran da pozove članove Predsedništva BiH da održe hitnu sednicu i u skladu sa članom 41. Zakona o Savetu ministara zatraže održavanje njihove vanredne sednice sa temom rešavanja problema migranata u BiH, kako bi se bi raspoloživi kapaciteti Ministarstva bezbednosti i Ministarstva odbrane stavili na raspolaganje.

Dodao je – “U skladu sa Ustavom BiH, kojim se institucijama BiH daje nadležnost na zaštiti državnih granica i pitanje migracionih kretanja i azila, to je obaveza državnih institucija, u ovom konkretnom slučaju Saveta ministara i resornih ministarstava.”

“Ovakvo stanje sa migrantima postalo je neizdrživo, Bihać se pretvara u poprište tragedija pa zato tražim da se donesu adekvatne odluke o tome, kao na primer korištenja Oružanih snaga BiH na zaštiti granica Bosne i Hercegovine, ali i sve druge kapacitete da ovakva ponašanja i aktivnosti migranata napokon rešimo na kvalitetan način. Isto tako, veoma je važno da nadležna policijska tela učine sve što je u njihovoj moći i preseku sve krimogene mreže koje se bave poslovima nelegalnog prelaska migranata u BiH. Građani Bihaća očekuju pomoć i ne zaslužuju da budu prepušteni sami sebi” – poručio je Komšić.


Saznajte OVDE zbog čega je Izrael u panici.

Izvor: Fena

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA