Najnovije

Igor Ristovski, od čitaoca do pisca: Domaći književnici ne umeju da cene iskrenost čitalaca!

Igor Ristovski, za kratko vreme, uspeo je da skrene pažnju javnosti na sebe. On je neko ko voli da čita i zahvaljujući tome je stekao brojne pratioce koji sa zanimanjem čekaju njegove kritike. Od nedavno i sam se ubraja u autore jer je njegova priča ugledala svetlost dana u okviru zbirke priča "Besan".

Foto-Promo

Mnogi Vas prepoznaju kao velikog ljubitelja knjiga i tako je nastao i Vaš jutjub kanal. Kako je počela Vaša ljubav prema knjigama?

Svaka osoba se svakodnevno susreće sa raznoraznim problemima i stresovima. Ponekad nam se čini da izlaza nema, dotaknemo dno i tu ostanemo. Knjiga “Koliba” autora Vilijema Pol Janga mi je pomogla da se sa tog dna izdignem, shvatim šta je život i da nisam jedina osoba kome u životu ne ide onako kako je planirao.

Od čitaoca, postali ste pisac i objavili priču "Marija milosti puna", kakav je osećaj biti čitalac, a kakav pisac?

Moja kućna biblioteka je bogata sa oko 300 knjiga različitih žanrova. Svaka knjiga me nečemu nauči, za mene su sve knjige iste, čitanjem zaboravim na probleme i odlutam u magični svet, makar na tren. Pisati nije ni malo lako, svako ko tako misli neka se oproba i shvatiće sam. Mogu reći da sam ponosan na svoju prvu priču “Marija milosti puna”, u pitanju je horor/misterija. Nedavno je izašla u zbirci horor priča “Besan” u izdanju izdavačke kuće “Slovensko slovo”. Jako sam ponosan na sebe, ovo je samo početak moje karijere kao pisca.

Priča je deo zbirke horor priča “Besan”, zašto ste izabrali baš ovaj žanr?

Smatram da horor, kao žanr, nije puno zastupljen kod nas u Srbiji, najteže je pisati horor, iako možda ne deluje tako. Od malena sam ljubitelj horor filmova i knjiga.

Vaša priča prati tešku sudbinu jedne porodice, gde ste pronašli inspiraciju?

Kada sam bio dete imao sam košmar gde mi je u snu došla osoba odevena kao kaluđerica, izgledala je isto kao iz opisa moje priče, rešio sam da to jednog dana stavim na papir, inspiraciju sam pronašao u sebi.

Koji žanr najviše čitate?

Najviše volim trilere/horor misterije, njih najbrže čitam, volim taj adrenalin koji čitalac ima dok čita dobre napete triler misterije. Obožavam obimne knjige koje u sebi sadrže dramu, često se pronađem u nekim likovima iz knjige i sa njihovim sudbinama.

Kakvi su čitaoci, a kakvi pisci u Srbiji?
 

Svakodnevno se mnogo ljudi u knjiškoj zajednici trudi da što više prošire ljubav prema pisanoj reči i čitanju. Tu ubrajam i sebe, preko svih društvenih mreža, jutjub kanala “Igorove Recenzije”, bloga... Čitaoci u Srbiji su jako iskreni, domaći književnici često ne umeju dovoljno ceniti iskrenost čitalaca. Velika sam podrška domaćih pisaca i uvek ću to biti.

Izvor:Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA