Najnovije

BEZ GLASANJA O TAČIJEVOJ REZOLUCIJI O PREŠEVSKOJ DOLINI: Poslanici zbrisali iz zgrade, a Hašim pobesneo!

Kosovski parlament završio je danas vanrednu sednicu na kojoj je bilo reči o pravima Albanaca koji žive u tri opštine juga centralne Srbije, Preševu, Bujanovcu i Medveći, a o rezoluciji koja je pripremljena u 13 tačaka, nije se glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Hašim Tači (Foto: jutjub)

Među 13 tačaka je predlog da pitanje tzv Preševske doline postane deo dijaloga Beograda i Prištine, da takozvane “kosovske institucije” obaveste međunarodne institucije i forume o, kako se tvrdi, diskriminatorskoj politici Srbije prema Albancima u tri opštine juga centralne Srbije - Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Predviđeno je i da privremene prištinske institucije otvore "diplomatsku misiju" u tzv Preševskoj dolini, da se u okviru kosovske vlade otvori posebna kancelarija za ove tri opštine, kao i da Priština izdvoji stalana sredstva za njihov razvoj kroz Nacionalni savet Albanaca za tzv. Dolinu.

Poslanici nisu ni razgovarali o predlogu rezolucije, koju je parlamentu uputio lažni predsednik Hašim Tači, a koja, između ostalog predviđa podršku zahtevu Albanaca iz ove tri opštine da se pripoje tzv. Kosovu.

Kako ja javio prištinski LJajmi očekuje se da će sutra biti održana sednica Predsedništva parlamenta na kojoj će biti odlučeno kada će biti zakazana redovna sednica na kojoj će biti reči o rezoluciji.

O Haradinajevom suludom plau za Srbe, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA