Najnovije

NAJVEĆA VOJNA TAJNA IZBILA NA POVRŠINU, SATELITSKI SNIMAK POKAZAO SVE! Sirija ipak ima operativni S-300!

Kompanija Image Satellite International iz Izraela objavila je prošle sedmice novu satelitsku sliku koja prikazuje Sirijski sistem S-300 u blizini grada Masjaf.

S-300 (Foto: mil.ru)

Na osnovu satelitskih snimaka, Sirija je završila instalaciju sistema S-300 koji je isporučila Vojska Rusije 1. oktobra 2018. godine.

"Slike triju podignutih lansera u raznim vremenima u Siriji ukazuju da su oni verovatno operativni", saopštio je ISI na njihovom sajtu.

Dok je instalacija sistema S-300 možda potpuna, poslednji put kada je Al Masdar postavio pitanje sirijskoj vojsci u vezi sa upotrebom protivavionske rakete, ona je rekla da njihove snage još uvek treniraju da ih koriste.

Štaviše, satelitski snimak je objavljen pre nego što su izraelske vazduhoplovne snage napale provincije Damask i Homs. Sirijska vojska je samo koristila svoj S-200 sistem za odbranu od izraelskog napada.

Rusko ministarstvo odbrane donelo je odluku o isporuci sistema S-300 u Siriju nakon srušavanja njihovog izviđačkog aviona IL-20 na obali Latakije.

Sirijska vojska je srušila ruski avion sa S-200 sistemom; međutim, Rusija je optužila izraelske vazduhoplovne snage da koriste njihov avion kao pokriće tokom incidenta 17. septembra 2018. godine.

Periferija damaska u plamenu, sumnja se na jednu zemlju! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA