Najnovije

VAŽNI SUSRETI DAČIĆA U PANAMI: U ime Srbije na inauguraciji novog predsednika!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić nalazi se u dvodnevnoj poseti Panami u okviru turneje po Latinskoj Americi

Ivica Dačić u Panami (Foto: mfa.gov.rs)

Na ceremoniji inauguracije novog predsednika Paname, Laurentina Kortisa Koena, koji je pobedio na izborima održanim u maju 2019. godine, Srbiju predstavlja prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Tokom svečanog prijema, organizovanog u okviru svečanosti ispraćaja prethodnog predsednika Huana Karlosa Varele, ministar Dačić imao je prilike da u neformalnim susretima neposredno razgovora sa brojim visokim zvanicama iz celog sveta, među kojima su bili kralj Španije Felipe II, potpredsednik El Salvadora Feliks Uljoa, sekretar za trgovinu Sjedinjenih Američkih Država Vilbur Ros, ministar poljoprivrede Kine Han Čangfu, ministri spoljnih poslova Španije, Čilea, Perua, Bolivije, kao i sa drugim visokim zvanicama iz političkog, privrednog i kulturnog života Paname i regiona.

Isabel de Saint Malo de Alvarado potpredsednica, istovremeno, i ministarka inostranih poslova Paname, u prijateljskom razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem visoko je ocenila prisustvo delegacije Srbije na svečanosti inauguracije novog predsednika Paname istakavši da je to još jedna potvrda angažovanosti Srbije u građenju prijateljskih veza sa Panamom sa kojom postoji tradicija dobre saradnje još iz perioda nekadašnje Jugoslavije.

Ceremonije primopredaje vlasti između prethodnog predsednika Huana Karlosa Varele i nastupajućeg Laurentina Kortisa Koena biće završena polaganjem svečane zakletve narednog predsednika, saopšteno je iz MSP-a.

Vučić izjavio za koga rade pojedini ljudi iz vlasti! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA