Najnovije

CURENJE TAJNIH DOPISA SE NASTAVLJA: Tramp u inat Obami istupio iz sporazuma s Iranom?

Donald Tramp se povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma iz "diplomatskog vandalizma", kako bi prkosio svom prethodniku Baraku Obami.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Ovo je napisao bivši britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok u novootkrivenom šokantnom dopisu Dauning stritu, prenosi Mejl on sandej.

Derok je naveo da se američki predsednik povukao iz nuklearnog sporazuma "iz ličnih razloga" i nagovestio da je bilo podela među njegovim najbližim saradnicima.

Prošle nedelje Mejl on sandej objavio je dokumenta u kojima je Derok opisao administraciju predsednika SAD Donalda Trampa kao "nesposobnu" i "disfunkcionalnu" što je izazvalo diplomatski spor između Londona i Vašingtona, nakon čega je Derok podneo ostavku.

Britanski zvaničnici su pokrenuli istragu kako bi pronašli osobu odgovornu za curenje dokumenata, prenosi Rojters.

Prema pisanju Sandej tajmsa koji se poziva na neimenovane izvore iz vlade, osumnjičeni jei dentifikovan i pretpostavke da bi curenje dokumenata moglo da bude rezultat hakerskog napada neke strane države su isključene.

Direktor antiterorističke policije upozorio je medije da ne objavljuju ova dokumenta jer bi to moglo da predstavlja kršenje zakona o državnoj tajni.

Tramp se pozdravio sa Kimom, a evo šta je on uradio! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA