Najnovije

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE BEZ PARDONA: SAD moraju da razviju rakete srednjeg dometa da bi se suprotstavile Rusiji i Kini!

SAD će morati da razviju projektile srednjeg dometa kako bi se suprotstavile Rusiji i Kini, izjavio je nominovani kandidat za novog američkog ministra odbrane Mark Esper.

Mark Esper (Foto: Jutjub)

On je u obraćanju Komitetu za oružane snage u američkom Senatu rekao da bi SAD trebalo da se fokusiraju na razvijanje i konvencionalnog i nuklearnog oružja, kada se radi o suprotstavljanju Moskvi. 

- Mislim da je održavanje borbeno kredibilnih konvencionalnih i nuklearnih snaga zajedno sa našim saveznicima jedan od najefektivnijih načina zastrašivanja usmerenog protiv ruske agresije - istakao je Esper.

SAD su se u februaru povukle iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF), koji je potpisan sa Sovjetskim Savezom, optužujući Rusiju za kršenje tog sporazuma, podsetio je "Sputnjik".

Rusija je negirala kršenje Sporazuma, uz podsećanje da Moskva već godinama dovodi u pitanje američko ponašanje kada se radi o poštovanju tog sporazuma.

Kompleksna situacija s Turskom zbog S-400! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA