Najnovije

CRNOMORSKA FLOTA SE PRIPREMA: Fregata "Admiral Grigorović" koja nosi "Kalibar" raketu, vežbala u Sredozemlju

Piloti helikoptera i posada fregate krstarećih raketa Admirala Grigorovića održali su vežbe u Sredozemnom moru, izvestila je u utorak služba za medije ruske Crnomorske flote.

Admiral Grigorovič (Foto: Jutjub)

"Posada helikoptera Ka-27PL obavila je praktične letove sa palube fregate admirala Grigorovića, koja trenutno izvršava zadatke kao deo stalne radne grupe za Mediteran", navodi se u saopštenju.

Piloti pomorske avijacije Crnomorske flote praktikovali su zadatke u interakciji sa posadom fregate kako bi skinuli i sleteli na palubu broda kako u pokretu tako i u sidrištu, a takođe su izoštrili veštine traženja i praćenja podmornica.

Timovi fregata koji obezbeđuju letove na helikopterima takođe su održali vežbe kako bi proverili nesmetano funkcionisanje svih brodskih vazduhoplovnih sistema, objasnila je Flota.

Kao što je ranije saopšteno, admiral Grigorović, olovna fregata Projekat 11356 (stražarski brod prema ruskoj klasifikaciji) počela je da obavlja misije u Sredozemnom moru u aprilu. Fregata prelazi preko 4.000 tona i duga je 125 metara. Ona nosi Kalibar-NK krstareće rakete kao svoje glavno naoružanje.

Pročitajte OVDE kakav je to neviđeni obrt u istrazi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA