Najnovije

"Ja bi ovakve poslao na 20 godina robije": Šešelj žestoko opleo po novinarki!

Šešelj je novinarku nazvao pogrdnim imenima, i rekao da bi "takve poput nje poslao na 20 godina robije"

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke na početku zasedanja Skupštine Srbije zatražio je od Vlade Srbije da u Krivični zakonik uvede odredbu po kojoj bi svaka javno izrečena tvrdnja da je u Srebrenici bio genocid, krivično bila kažnjavana.

Šešelj je u svom izlaganju kao primer osobe koju bi trebalo kazniti naveo novinarku "Danasa", Snežanu Čongradin. Na Šešeljeve uvrede upućene novinarki ovog lista, reagovalo je i Udruženje novinara Srbije, koje je zatražilo da se zbog, kako su naveli, pretnji, uvreda i jezika mrženje, Šešelj javno izvini.

Šešelj je novinarku "Danasa" nazvao pogrdnim imenima, i rekao da bi "takve poput nje poslao na 20 godina robije".

- Kaže država u kojoj je novinarka, to je Srbija i to će proći nekažnjeno i nezapaženo, a nama stižu primedbe od EU da u Srbiji nema slobode štampe, a ja bih svakog ovakvog novinara , koji ovo napiše poslao na 20 godina robije, pa nek od njega grade opozicionog lidera, neka grade mučenika - rekao je Šešelj.

UNS je istakao da je ovakvo komentarisanje i vređanje novinara neprihvatljivo posebno u najvišem zakonodavnom telu i smatra da je zaslužilo reagovanje predsedavajućeg parlamentom.

- Novinari i narodni poslanici imaju pravo na greške i neslaganja sa tuđim mišljenjem, ali da su pretnje i vređanje nedopustivi - navodi se u saopštenju.

Makron isticao potrebu za kompromisom! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA